Akadémia

„Davies esetéből láthatjuk mi minden lehetséges, ha egy fiatal lehetőséget kap”

Holger Seitz, a Bayern U17-es, U19-es csapatának egykori edzője és a Bayern II-t a harmadosztályba feljttató mestere, a klub utánpótlásának jelenlegi vezetője a heimatsport.de-nek adott nyilatkozatában beszélt többek között Zirkzeeről, Daviesről és Früchtl-ről is.



Rummenigge azon ígéretéről, miszerint két éven belül játékosok kerülnek a Campusról a Bayernhez: Joshua Zirkzee, Sarpreet Singh és Leon Dajaku személyében három játékos már debütált a proficsapatban. Ha a Campuson végzett munkánkra és az utánpótláscsapatainkra tekintek, akkor eszembe jutnak még olyan játékosok, akiknek valamikor lehetőségük lesz megvetni a lábukat a proficsapatunk keretében.

Zirkzeenek sikerül az áttörés? Van pár játékosunk, akikben hiszünk, hogy jó szerepet tölthetnek be a profiknál –  Joshua is egy közülük. Nagyon jó képességekkel rendelkezik és a bajnokságban kétszer is kiváló helyen állt, amely a gólszerzési ösztöne miatt biztosan nem a véletlen műve. Egy biztos, fél lépéssel közelebb került a nagy álmához. A vasárnapi U23-mas meccsen is fel lehetett fedezni a kvalitásait és a fejlődési potenciálját. Keményen kell dolgoznia – a tehetség a belépő, a különbséget pedig a feltétel nélküli törekedni akarás jelenti. A Bundesliga-fellépései mutatják, hogy egy jó ideje helyes irányba tereltük az utánpótlást.

Daviesről: Főleg Alphonso Davies esetéből láthatjuk, mi minden lehetséges, ha egy fiatal játékos lehetőséget kap. Alphonsonak van egy extrém fegyvere: a tempója szenzációs. Ezenkívül bal lábas. Egy Bayernes játékosnak alapvetően szüksége van valami különlegesre, ami nem elég az átlaghoz. Ennek az alapja a tisztességes karakter és személyiség,  Alphonsot ez is abszolút alkalmassá teszi az élsporthoz. Nagyon egészséges önbizalma van, pontosan tudja mire képes. De azt is tudja, hogy vannak dolgok, amelyben még fejlődnie kell. Alphonso nagyon régóta játszik a válogatottban és a legmagasabb szinten gyűjtött tapasztalatokat. De azt is meg kellet tapasztalnia, hogy az életben nem mindig minden alakul olyan jól, mint amikor a családjának el kellett menekülnie Libériából. Rengeteg nagyon nehéz szituációt kellett a saját hatáskörében megoldania. Ezáltal egy nagyon talpraesett és megoldás-orientált fiatalemberré vált – függetlenül ettől Alphonso egy pozitív és jókedvű személyiség a pályán, és azon kívül is.




Früchtl lehet a következő? Lenyűgöző amit már most nyújt. Nagyon korán elhagyta az alsó-bajorországi otthonát és emberként és kapusként is csodálatos fejlődésen ment keresztül. Például nagyon erős, amilyen magabiztossággal kiveszi a részét a játékból, ahogyan hátulról nyitja meg a játékot! A fejlődés alapja az a játékos karaktere és személyisége. Bajorként a földön áll, de ettől függetlenül magabiztos, alázatos és hallgat az edzőjére – mindezek nélkül Christian nem tudott volna ezen a fejlődésen végigmenni. Most meglátjuk hogyan tovább. Meggyőződésem, hogy látni fogjuk őt a Bundesligában.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top