Egyéb

Így reagáltak ismert német kapusszemélyiségek Nübel vélhető átigazolására



Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a BILD információi szerint (amelyet később több német lap, pl a Kicker is megerősített) Alexander Nübel megegyezett a Bayernnel egy átigazolásról és a Schalke hálóőre 2020 nyarán öt éves szerződést ír alá a német Rekordbajnokhoz.



Még nem hivatalos, de a Schalke elismerte, hogy a csapatkapitány nem hosszabbítja meg szerződését és nyáron ingyen vált csapatot. A hírre több német kapuslegenda, ismert kapusszemélyiség reflektált. A BILD által idézünk tőlük:

🥊 Sepp Maier, aki profiként csak a Bayernnél védett (1974-es világbajnok): Véleményem szerint Manuel Neuer még három-négy évig játszani fog, ugyanis fitt és a tapasztalatok szerint a világklasszis kapusok a rutinjuk miatt képesek tovább is játszani – ezért Nübel megszerzését egyáltalán nem érzem szükségesek. A Bayern elég jó kapusokkal rendelkezik. A következő bajt ezzel csak beprogramozzák, nem tudom elképzelni, hogy Manuelnek ez tetszik. Nübelnek nagy kár lenne a cserepadért. Játszania kell és játszani is akar, nem csak három évig várni és edzeni.

🥊 Bodo Illgner (1990-es világbajnok): Egy kapusnak hatványozottan fontos, hogy játsszon, csak az edzéssel nem megy semmire. Nübel fejlődése szempontjából nem tartom ideálisnak a váltást, nem egy szerencsés időpont ez a döntés. Azt sem tudom elképzelni, hogy Manuel Neuer szabad akaratából mond le a játékidejéről. Azt eltudom képzelni, hogy Nübelt kölcsönadják egy jó csapatnak, ez lenne számára a legjobb döntés.

🥊 Jens Lehmann (A 2006-os VB bronzérmese): Nehezen érthető döntés. Ha Nübelt jövőre leültetik a Bayern padjára, nehéz dolga lesz fejlődni és később válogatott-kapussá válni.

🥊 Toni Schumacher (1982 és 1986 VB-másodikja): Ha a Bayern hív valakit, az oda is igazol. Nübel címeket akar nyerni, de nem hiszem, hogy Neuer le fog mondani a lehetőségről – a rotáció ugyanis nem tesz jót egyik kapusnak sem. Neuer nyomdokai nagyok. Ha Nübelnek végül egy évig a padon kell ülnie, az nem lesz rossz hatással rájuk.

🥊 Jean-Marie Pfaff (1982 és 1986 között a Bayern kapusa): Nübel egy klasszis, aki jót fog tenni a Bayernnek. Ha egy-két évig nem játszik, semmit nem fog elfelejteni, emiatt nem aggódom. Manuel egy közösségi ember, nem lesz harc a kapuért. Azt viszont nem hiszem, hogy Neuer önszántából fog lemondani a mérkőzésekről.

🥊 René Müller (46-szoros NDK-válogatott): Megtudom érteni a Bayernt, hogy a legnagyobb német kapustehetséget bebiztosítják maguknak. Alexander Nübelt viszont nem tudom megérteni, hogy miért távozik a Schalkétól. Gelsenkirchenben képes lenne a további fejlődésre.

🥊 Roman Weidenfeller (A 2014-es VB-győztes keret tagja): Tudom milyen ambíciózus Manuel Neuer, ezért nem tudom elképzelni, hogy valaha is önként hagyja el a kapuját.

🥊 Perry Bräutugam (3-szoros NDK-válogatott): Nübel helyében nem váltanék. Az ő korában szüksége van az embernek a játéklehetőségre. Egy edzés sem helyettesíti a játékot. Azt sem igazán tudom elképzelni, hogy olyan sok lehetőséget kapjon Münchenben.



Így reagáltak ismert német kapusszemélyiségek Nübel vélhető átigazolására
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top