Egyéb

Egy évtized, tíz érdekesség a domináns BayernrőlDecember 31-én nem csak az év, hanem az évtized is lezárásra kerül – ennek apropóján gyűjtött ki az fcbayern.de 10 olyan tényt, amelyek a Bayern évtizedes dominanciáját hangsúlyozzák ki.1. Pontrekord: A Bayern 250 mérkőzést nyert és 800 pontot gyűjtött a Bundesligában. Ennyi győzelmet és egységet egy csapat sem szerzett egy évtized alatt.

2. Címhajhászok: A lehetségesen begyűjthető nemzeti címek (bajnokság és kupa) 65 százalékát megnyerte a Bayern. Németországban ez abszolút csúcsérték és az elmúlt évtizedben is ez volt a legjobb teljesítmény az öt topliga csapatai közül. A Bayern a 2012/13-mas szezon óta az összes Salátástálat megnyerte, ami szintén rekord a német élvonal történelmében.

3. Európa topcsapata: Ebben az évtizedben csak a Real Madrid aratott több győzelmet a Bajnokok Ligájában a Bayernnél. A blancók 78, míg a német Rekordbajnok 75 győzelemig jutott. Az egyenes kiesést illetően csak a Barcelona jutott többször a negyeddöntőbe a Bayernnél – a Barca 10-szer, a bajorok a Reallal együtt 8-8-szor kvalifikálták magukat a legjobb nyolc közé.

4. Hazai uralom: A Bayern 170 hazai bajnokijából 138-at, azaz a meccsek 81 százalékát megnyerte az Allianz Arénában 2010 és 2020 között. Az európai topligákban csak a Barcelona futott hazai pályán jobb teljesítményt (192 meccs, 164 győzelem, 85%).

5. Lewandowski a megállíthatatlan: A lengyel támadó 221 gólt szerzett ebben az évtizedben, többet mint bármelyik más Bundesliga-játékos – csak Gerd Müller tudott tíz év alatt többet szerezni, 1970 és 1980 között 256-ot termelt. Ezenkívül senki nem fejelt annyi gólt, mint Robert: 34-et. Mögötte Stefan Kiessling végzett 26 fejestalálattal.6. Neuer a fal: Manuel Neuer 284 mérkőzésen 139 alkalommal nem kapott gólt a Bundesligában. Az európai topbajnokságokat figyelembe véve ez holtversenyben a legjobb érték: Stephane Ruffier hálója szintén ennyiszer maradt érintetlen, igaz 362 Monacoban és St.Etienne-ben lejátszott mérkőzésen érte el ezt a teljesítményt.

7. Müller a kihagyhatatlan: Ebben az évtizedben senki nem játszott annyi német bajnokin, mint Thomas Müller (480-szor). A Bajnokok Ligájában is csak Cristiano Ronaldo lépett többször pályára Thomasnál (112 vs 104), igaz ő két klubban. Ami az egy klubban való pályára lépéseket illeti, Müller a BL-ben is csúcstartónak számít.

8. Müller az önzetlen: A részletes adatgyűjtés óta Thomas Müller elsőként ért el 100 gólpasszt a Bundesligában – ebben az évtizedben senki nem is adott több asszisztot nála, 103-szor készített elő közvetlenül, Ribéry másodikként „csak” 75-ször tálalt fel egy Bayern-gólt.

9. Ribéry a cselgép: A Bundesligában egy játékos sem vitt véghez annyi sikeres cselt, mint Franck Ribéry. A francia játékos 697-szer verte át sikerrel az ellenfeleit.

10. Arjen a ballábas gólok mestere: A nyáron visszavonuló Robben ebben az évtizedben 81 bajnoki gólt lőtt bal lábbal a Bayernben. Ez harminccal több, mint az ebben a kategóriában második, ballal 51 gólig jutó Max Kruse statisztikája.Egy évtized, tíz érdekesség a domináns Bayernről
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top