Akadémia

Arrey-Mbi 16 évesen a profikkal edzőtáborozik – „Olyan akarok lenni, mint van Dijk”



A Bayern kisebb-nagyobb meglepetésre pénteken kihirdette, hogy a Chelseatől nyáron igazolt 16 éves Bright Akwo Arrey-Mbi is a csapattal tart a dohai edzőtáborba.



Az angol útlevéllel is rendelkező Arrey Mbi 16 éves kora ellenére rögtön a Demichelis vezette U19-esekhez került, ahol 10 bajnokin két gólt is szerzett, illetve az Ifjúsági BL-ben csoportelsőként továbbjutó csapat összes mérkőzését végigjátszotta, a Tottenham elleni utolsó meccsen szintén betalált.

A 2003-mas születésű játékos a németországi Kaarstban született, de a Bayernbe való átigazolása előtt hat évet Angliában játszott – először a Norwichot erősítette, majd 2014-ben került a Chelsea akadémiájára, ahonnan ingyen tette át a székhelyét Münchenbe.

„Angliában valamelyest hangsúlyosabb a fizikum, atletikusságban és gyorsaságban az angolok egy szinttel feljebb állnak. Ez nagy segítséget jelentett számomra a fejlődésben.”



Mbi példaképe is Angliában focizik, a tavalyi év egyik legjobbjára, Virgin van Dijkre figyel fel a leginkább.

„Mindig figyelem van Dijket. Olyan akarok lenni, mint ő: Agresszív, nagyon jó a játékfelépítésben… ő a világ egyik legjobb játékosa. Én is erre a szintre akarok jutni.”

A Campus vezetője, Jochen Sauer szerint – aki egyébként korábban a Salzburgnál kutatta a tehetségeket – nagyon jó úton halad a szemtelenül fiatal játékos:

„Bright komprimosszum nélkül megy bele a párharcokba! Mindig teljes meggyőződéssel lép közbe és védekezésnél abszolút következetesen nyeri a párharcait. Ez olyan dolog, amit az ember látni szeretne egy védőtől. Ráadásul ő az egyik leggyorsabb játékosunk.”

Mbi továbbá elmondta azt is, hogy Demichelisszel nagyon jó kapcsolatban van és ő az első olyan edzője, aki korábban védőként szerepelt, ezért sokat tud tőle tanulni. Szeptemberben debütált is az U17-es német válogatottban, ahol azóta 5 mérkőzést is teljesített.



Arrey-Mbi 16 évesen a profikkal edzőtáborozik – „Olyan akarok lenni, mint van Dijk”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top