Egyéb

Alaba: Nagyon jól illik hozzánk a jelenlegi játékstílusunk



David Alaba január 8-án szerdán vett részt egy dohai sajtókörön.


Az edzőtáborról: Az edzőtábor nagyon intenzív, viszont igazán jó, észlelhető, hogyan ragadja magával az embert. Az első ébresztő reggel 7-kor szólal meg, 7:30-kor futjuk az első köröket. Mindenki nagyon, nagyon várja már a folytatást. Élvezet, ahogy mindenki húzza az igát és belead mindent.

Arról, hogy kinevezték a védelem vezérének: Ha ilyet hall az ember, azt nagy dicséretként fogja fel. Megpróbálom a nekem szavazott bizalmat a pályán visszaadni, a legjobbamat adom. Nagyobb felelősség hárul rám, amelyet szívesen vállalok, ehhez hozzátartozik a saját fejlődésem is.

Arról, hogy hosszútávon is megoldás lehet-e a védelem tengelyében: Megvan még bennem a támadószellem, néha ugyanis szívesen húzódnék előrébb. De ahogy jelenleg játszunk, nagy örömet okoz az is, ha belsővédőként szerepelhetek, ugyanis nagyon élvezem a csapat fellépését. Ezért jelenleg csak erre gondolok.

A Bayern jelenlegi játékstílusáról: Összességében nagyon jól illik hozzánk a jelenlegi játékstílusunk. Ez nekünk játékosoknak, ahogy látszik is, nagyon tetszik. De természetesen voltak olyan meccseink, amikor kihagytuk a helyzeteinket és nyerhettünk volna, de nem tudtuk azt a magunk javára eldönteni. Tavasszal  fejlődnünk kell ebben, hidegvérűnek kell lennünk a kapu előtt és a védelemben is meg kell próbálnunk egy kicsit stabilabbnak lenni.

A csapaton belüli kémiáról: Igazán lenyűgöző. Nagyszerűen megértjük egymást  a pályán és azon kívül is. Közösen akarunk sikeresek lenni és ezt érezni minden egyes edzésgyakorlat során. Érezni azt is, hogy ebben az évben képesek vagyunk elérni valamit.

A jelenlegi személyi helyzetről: Mindannyian tudjuk, hogy nem a legnagyobb a keretünk. Pár játékos kidőlt, egy kicsit szűkös lesz a helyzet. Nem túl optimális. Viszont meggyőződésem, hogy olyan keretünk van, amely képes ezt kompenzálni.

Oliver Kahn befolyásáról: Nekünk játékosoknak és a klubnak is jót tesz, ha hozzá hasonló legendák térnek vissza. Már most érezni, hogy biztosan a segítségünkre válik. Szükségünk lesz még egy pár százalékra ahhoz, hogy az előttünk álló tavaszi szezonban történelmet tudjunk írni.



Alaba: Nagyon jól illik hozzánk a jelenlegi játékstílusunk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top