Sajtótájékoztatók

Brazzo: Ollival mezben már megnyertem a BL-t – most öltönyben is ezt akarjuk



A Bayern sportigazgatója a dohai edzőtáborban adott sajtótájékoztatót – beszélt a személyi és kapushelyzetről, Kahnról és Flickről is.


Flick követeléséről: Hansi arra a következtetésre jutott, hogy erősítenünk kell. Ő is érzi azokat az elvárásokat, amelyeket a Bayern edzőjeként érez az ember. Folyamatos eszmecserében állunk egymással. Vizsgáljuk a lehetőségeket, de nehéz megtalálni a megfelelőt, nehéz megerősíteni a csapatunkat. A topjátékosokat nem engedik el, úgyhogy nem egyszerű a helyzet. Meglepődtem azon, amit Hansi a sajtóban mondott a kerettervezésről. Egyszerűen nem vagyok ennek a híve, mert folyamatosan tartjuk egymással a kapcsolatot. A legfontosabb, hogy az adott játékosok teljesítsék a Bayern által elvárt követeléseket. Olyanra van szükségünk, aki azonnal a segítségünkre tud válni. De a Bayern jövője nem egy jobbhátvéden múlik.

A sérült játékosokról: A jelenlegi sérültek jó úton járnak. Serge Gnabry állapota lassan, de egyre jobb. Lewy is a visszatéréshez vezető úton jár, csakúgy mint Lucas Hernandez és Kingsley Coman. Egyre több opció áll majd a rendelkezésünkre.

Flick munkájáról: Segített nekünk karácsony előtt, és segíteni fog nekünk karácsony után is abban, hogy a szezonra kitűzött célokat elérjük.

A sportelnökként való leendő feladatairól: A feladataim nem sokat változnak, de az igazgatótanács tagjaként nagyobb a felelősségem – de alapjaiban nem sok minden fog változni.

Oliver Kahnról: Kilenc éven keresztül voltunk csapattársak és komoly eredményeket értünk el együtt. Mezben egyszer már megnyertük a Bajnokok Ligáját, most pedig öltönyben akarjuk. Nagyszerű lesz vele dolgozni. Olli eléggé megváltozott, ezt el kell mondani. Az elmúlt hónapokban nagyon jó megbeszéléseket folytattunk egymással. Jó a humorérzéke is.

Neuer és Nübel duelljéről: Manuel világbajnok és a mi elsőszámú kapusunk. Elvárjuk tőle, hogy ilyen ambíciózus legyen. Elmondhatom, hogy Nübel leigazolása stratégiailag és minőségileg is óriási nyereség, ráadásul ingyen szereztük meg őt. Nübel tudja, hogy Manu a mi egyesünk, örül a közös munkának. Manuel Neuer egyesként és Európa legnagyobb tehetsége lenyűgöző együttálást jelent. A szerződésről és az ígéretekről nem beszélünk.

Neuer lehetséges hosszabbításáról: A téli szünet előtt világossá tettem számomra, hogy szívesen meghosszabbítanánk vele a szerződését.



Brazzo: Ollival mezben már megnyertem a BL-t – most öltönyben is ezt akarjuk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top