Egyéb

Müller: Nagyon fontos, hogy az edző milyen utasításokkal lát el minket



Thomas szerdán válaszolt a sajtó kérdéseire Dohában – beszélt az edzőtáborról, a személyi helyzetről, Flickről, Kahnról és a szezon eddigi és hátralévő feléről is.


Az edzőtáborról: Eddig nagyon jól dolgoztak azok a játékosok, akik részt vehettek a gyakorlatokon. Az első napokban nagyon erősen dolgoztunk a fizikumunkon. Tulajdonképpen mindent csináltunk: volt erőgép, sprintedzés, futás 7:30-kor. Verejtékeztünk eleget, de erre is való az edzőtábor, hogy egy kicsit kizökkenjünk a komfortzónánkból.

A személyi helyzetről: Pár pozícióban kicsit leszűkültek a lehetőségeink. Viszont flexibilis játékosok vagyunk, képesek vagyunk különböző pozíciókban játszani és mindig megoldást találni arra, hogy versenyképesek maradjunk és elérjük a céljainkat.

Hansi Flickről: Nagyon világos elképzelései vannak, amelyeket meg is akar valósítani velünk. Nagyon fontos, hogy az edző milyen utasításokat ad, ugyanis ezekhez mindenkinek tartania kell magát – mindig segítséget nyújt a vezérfonal, amelyen haladnunk kell. Példaképp hozom fel, ha a barátnőd vagy feleséged elküld vásárolni. Ha van nálad bevásárlólista, pontosan tudod a dolgod. Ha viszont csak azt mondja, hogy: „Menj vásárolni, hogy finom legyen a vacsora” – akkor csak ott állsz a polcok előtt és a vacsiból semmi nem lesz. A lista, amelyet a kezünkbe ad, világosan kivehető.

A tavaszi idényről: A csapat nagyon jól érzi magát, most pedig itt az ideje, hogy ezt a pozitív érzést magunkkal ragadjuk. Elvárják tőlünk, hogy ne csak szép játékstílusunk legyen, hanem a célunk érdekében, azaz a bajnoki címért nagyon sok pontot szerezzünk. A Lipcse elleni közvetlen párharc a kezdet, azonnal jelen kell lennünk. Nyomás alatt állunk.

A Kahnnal való személyes párosáról: Sajnos soha nem edzettem vele. 2008. július 1-jén kezdtem a profikkal való felkészülést, neki június 30-án volt az utolsó szolgálati napja. Szívesen megtapasztaltam volna, milyen érzés legyőzni őt. Valamikor a nagy kapusok is bekapnak egy-egy gólt. De addigra talán már egy kicsit nyugodtabb lett.

Az őszi szezonról: Volt egy olyan periódusom, amikor nem voltam elégedett. Ha az embernek néha a padról kell beszállnia, az nem probléma, de én sorozatbeli hat mérkőzésen nem játszottam. Nem volt egyszerű, de összességében szép félévem volt. Olyan volt, mint egy teszt, amelyen érzésem szerint sikeresen átmentem. Ezért inkább megerősödve és viszonylag nagy önbizalommal lábaltam ki ebből a szituációból, mint visszaesve. Itt nem a kor a lényeg, de ha ennyi év után ilyen vizsga elé állítanak, magadnak kell megerősítést nyerned, hogy továbbra is képes vagy talpon maradni.



Müller: Nagyon fontos, hogy az edző milyen utasításokkal lát el minket
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top