Interjúk és nyilatkozatok

Flick: Kemény programot végeztünk, elégedettek vagyunk a hozzáállással



Vége! A Bayern pénteken befejezte a dohai edzőtáborát és egyenesen Nürnberg felé vette az irányt. Az indulás előtt Hansi Flick az FCBayern.TV-nek összegezte az elmúlt hetet és szólalt meg pár témában.


Az edzőtáborról: Egy edzőnek természetesen mindig fontos, hogy az edzőtábor során jó feltételek álljanak a rendelkezésünrke, jó legyen a gyep, közel legyen a pálya. Ez itt mind adott volt, tehát nagyon elégedettek vagyunk. A 14 edzést érezhetik a lábaikban a játékosok, és világosan el is mondhatom, hogy mindvégig nagyon magas volt az intenzitás.

A csapatban uralkodó hangulatról: Lenyűgöző a hangulat. Őszintén szólva nagyon kemény programot végeztünk és az edzői stábbal teljesen elégedettek vagyunk a hozzáállással, az intenzitással – a srácok nagyon, nagyon koncentráltan álltak ehhez az egészhez. Ez egy jó alap, és a csapaton belüli hangulat is kiváló, ugyanis a srácok tudják, hogy a kemény edzések előrébb segítik őket. Jó srácok, játékosok és mentalitás uralkodik a csapatban, ezért nagyon elégedett vagyok.

Az edzések menetéről: Mindig átbeszéljük a stábbal. Nagyjából megadom, milyen gyakorlatra készüljünk, Holger Broich fitneszedzővel együtt pedig kidolgozzuk azokat – főleg a felkészülés első hetében történt így, amikor nagy hangsúlyt helyeztünk a fizikai állapotunkra – emellett természetesen megpróbáltunk taktikai elemeket is beépíteni, de ennek a tartalmát megbeszéljük és átvitatjuk a stábtagokkal. Ez tetszik, ugyanis a kommunikáció által kialakul egy bizonyos tudás. Kiváló folyamatot jelent számomra mindenkit bevonni, és végül eldönteni mit is edzünk aznap.

A taktika és a kondi közötti balanszról: Mint említettem, az első héten a fizikum állt a középpontban, ezért is volt három edzésünk. Az első viszonylag korán, 7:30-kor  30 percet futottunk, majd délelőtt is inkább a kondíciónkra helyeztük a hangsúlyt. Most, a hét végefele is inkább elhalasztottuk a taktikát – jövő kedden lesz egy teljesítménytesztünk, szerdától pedig intenzíven fogjuk a taktikát is gyakorolni. Meglátjuk, hogy jól készülünk-e fel az első meccsünkre.

Lucas Hernandez rehabilitációjáról: Lucast napról napra figyeljük és alkalmazkodnunk kell hozzá. Jelenleg nagyon elégedettek vagyunk azzal ahol tart, viszont azt mondani, hogy a két komolyabb sérülése után három-négy hét múlva visszatérhet, nem egyszerű. Fontos számunkra, hogy valóban játékra alkalmas és teljesen fitt legyen. Ez is a célunk: ha visszatér, ha ismét bevethető lesz, legyen 100 százalékos állapotban.

Gnabry achilles-problémájáról: Nagyon bosszant, mert egy fontos játékosunk hiányzik – főleg a szélsőposzton -, illetve neki is hihetetlenül fontos lett volna, hogy az első héten jó alapot fektessen le a tavaszi szezonra. Bosszantó, de nem tudunk mit csinálni, napról napra figyeljük az állapotát. A hétvégén természetesen több gyakorlata lesz mint a többieknek, szombaton a Nürnberg ellen sem lehet ott. Remélem, hogy jövő héten, legkésőbb kedden elkezdhet edzeni.

Az ifijátékosokról: Totálisan elégedett vagyok. Nagyon koncentráltak voltak és mindent úgy is csináltak végig. Sok olyan dolog vam,  ami a Campuson is, ezért elégedettek lehetünk velük – végsősorban még hosszú út áll előttük ahhoz, hogy valamikor itt játsszanak a profiknál, ezért is kell mindig figyelnünk arra, hogy folyamatosan fejlődjenek.



Flick: Kemény programot végeztünk, elégedettek vagyunk a hozzáállással
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top