Akadémia

Sport1: A Bayern kikölcsönözné az Ajax jobbszélsőjét



A Sport1 azt állítja, hogy a Bayern kölcsönben meg akarja szerezni az Ajax második csapatának német ifiválogatott játékosát, Nicolas Kühnt. 


Kühnt 2019-ben a legnagyobb U19-es német tehetségként választották meg a Fritz-Walter-Medál díjazáson. Egy évvel korábban a Bayern leendő (?!) játékosának, Kai Havertznek ítélték oda az első helyet.

Az elsődlegesen jobbszélen bevethető Kühnt a terv szerint egyelőre nyárig kölcsönözné ki a klub. Kühn szándéka pedig az, hogy a Bayern második csapatában kapjon folyamatos játéklehetőséget és akár a profikeretbe is bejátssza magát. Az Ajaxnál még nem debütált  a profik között, de a második csapat alapemberének számít: eddigi 17 meccsén 3 gól és 2 gólpassz fűzödött a nevéhez.

Kühn 2018-ban, két millió euróért igazolt a Lipcse U19-es csapatából az Ajax II-be, többek között olyan  korábbi holland klasszisok edzették, mint Michael Reizinger vagy Johhny Heitinga, de a lipcseieknél Sebastian Hoeness, a Bayern II edzőjének keze alatt is megfordult. Szerződése 2021-ig él az amszterdamiaknál. Megszerzése jól illene a klub jelenlegi transzferpolitikájába.




Sport1: A Bayern kikölcsönözné az Ajax jobbszélsőjét
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top