Bundesliga

Klinsmannék ellen indítjuk az esztendőt | Előzetes: Hertha – Bayern

A Bayern az Olympiastadionba látogat a 2020-as év első tétmeccsén. A fogadó fél a decemberben már jobb formát mutató Hertha Berlin lesz, melynek trénere nem más, mint a Münchent is megjárt Jürgen Klinsmann.



A csapatokról

A 14. pozíciót elfoglaló Hertha BSC a tavalyi év utolsó összecsapásán egy 0-0-ás döntetlent harcolt ki az élbolyban található Borussia Mönchengladbach ellen. A december 21-i meccs óta egy megemlítendő változtatást alkalmazott a kereten a vezetőség: leigazolták a Stuttgart argentin védekező középpályását, Santiago Ascacibart, aki a másodosztályú gárda egyik legjobbja volt az előző fél évben. A fiatal, „pitbullnak” nevezett tehetségért 11 milliót adott ki a fővárosi csapat és több pletyka is szól arról, hogy nem csak ő lesz az egyetlen komoly érkező a téli átigazolási ablakban, hiszen a Hertha az egyik tulajdonos, Lars Windhorst hatására Götze, Xhaka és Draxler Berlinbe csábítását is komolyan gondolja.

A keret legjobbját idén elég nehéz megállapítani. A házi gólkirály, Lukebakio (aki a Bayern ellen még mesterhármast is szerzett annak idején a Düsseldorfban) is csak 4 gólnál jár a szezonban, mögötte három találattal a rutinos Ibisevic és a cseh Darida tartozik még a jobbak közé. Az előző Bayern elleni meccsen játszottak mindhárman, sőt Dodi Lukebakio be is talált a 2-2-es döntetlen alkalmával. Hogy sikerül-e Klinsmannak veretlennek maradnia a kispadon, valamint hogy a Hertha lehozhatja harmadik gól nélküli meccsét egyhuzamban, az függ a jó formában védő hálóőrtől, Jarsteintől, valamint a védelembe berobbanó belga Boyatától, aki több focival foglalkozó portál szerint a Hinrunde legjobb átlagos értékelést szerző futballistája volt a kék-fehéreknek.

Image result for boyata hertha

Boyatát (piros-feketében) extravagáns frizurájáról lehet majd megismerni drukkolás közben. – Forrás: Trendolizer

A Bayern egy jól sikerült katari edzőtáboron van túl. Téli igazolásként a csak nyáron érkező Nübelt érdemes megemlíteni. Olyan, aki már a januári hónapban a kerethez csatlakozna, nem igazolt a csapathoz. Flick a legutóbbi meccseken erőszeretettel dobta be a fiatalokat (kétszer ugyebár a fiatal holland Joshua Zirkzee hozta a három pontot a Bayernnek), így most is lehet számítani arra, hogy a komoly hiányzókkal rendelkező Bayern az ificsapat „sztárjaira” kell, hogy támaszkodjon. Süle és Hernandez már régóta sérült (bár mind a ketten jó úton haladnak a visszatérés felé), Coman a térdével, Martínez a combjával küszködik, Kimmich és Singh pedig eltiltás miatt nem lehet a keret tagja.

Az ágyékműtéten átesett Lewandowski annak tudatában, hogy a lipcsei Timo Werner megelőzte őt a góllövő listán, biztosan plusz motivációval vághat neki az első forduló visszavágójának. Akkor két gólt szerzett, ez pedig most tökéletesen elég lenne ahhoz, hogy visszaelőzze német vetélytársát, a már 19 gólos Wernert. Természetesen a lengyel klasszisnak mindennél fontosabb a három pont megszerzése. A bal szélért felelős Alphonso Davies viszont segíthet a poláknak abban, hogy estére mindkét cél sikerüljön neki. A kanadai idén már két asszisztot is szerzett a kényszerből bejátszott balhátvéd pozícióban és meccseként két és félszer szerel, párharcainak pedig 60 %-át megnyeri.

Image result for davies lewandowski

Ki más jelenthetné a legnagyobb veszélyt a Herthára, mint a bajorok két legjobban teljesítő focistája, Phonzie és Lewa – Forrás: Bundesliga




Nyilatkozatok

Hansi Flick: „Már nagyon várjuk a szezon második részét. Nehéz feladat áll előttünk Berlinben. Jól védekeznek mostanában és gyorsan kontráznak a Hertha játékosai. Megvan a képességünk ahhoz, hogy bajnokok legyünk. Niko irányítása alatt tavaly a csapat megmutatta, hogy vissza tudja hozni a bajnoki címet a sírból is. Most is ez a cél.”

Jürgen Klinsmann: „Nem lesz valami sok meglepetés a kezdőnkben holnap. Muszáj és fontos, hogy legyen állandóság a csapatban. Ez persze nehéz, hiszen ez azt is jelenti, hogy néhány nagyon jó játékosunknak türelmesnek kell lennie, viszont előbb némi levegőhöz szeretnénk jutni.”

Hiányzók

Hertha: Arne Maier (térdsérülés)

Bayern: Kingsley Coman, Lucas Hernandez (térdsérülés), Niklas Süle (keresztszalag-szakadás), Javi Martínez (combproblémák), Sarpreet Singh, Joshua Kimmich (eltiltás)

Image result for lucas hernandez

Lucas már közel a visszatéréshez. – Forrás: Twitter/@LucasHernandez

Előzetes kezdőcsapatok

Hertha: Jarstein – Klünter, Boyata, Rekik, Plattenhardt – Asacibar – Lukebakio, Darida, Grujic, Dilrosun – Selke

Bayern: Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Goretzka, Thiago – Müller, Coutinho, Perisic – Lewandowski

A találkozót 15:30-as kezdéssel a Sport 2 fogja közvetíteni – élőben!


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top