Egyéb

„Odriozola sokat fut, de a védekezésben fejlődnie kell”Alvaro Odriozola neve sokak számára ismeretlenül csenghet, a játékával sem lehetnek sokan tisztában. Három szakértő véleménye alapján próbáljuk meg behatárolni a játékos erősségeit, gyengéit.A BILD megkérdezte az AS lap Real-szakértőjének, Sergio Gomeznek a Bayern új igazolásáról alkotott véleményét.

„Odriozola egy sok potenciállal rendelkező, nagyon gyors játékos, aki nagyon erős a támadásokban. A Real Sociedadnál telitalálat volt. Achraf Hakimire nagyon jó hatással volt a BVB focija, Odriozolánál ugyanez lehet a helyzet Münchenben is. Odri sokat fut a meccseken, de a védekezésben fejlődnie kell. Nagy lendülettel megy előre, de a védelemben gyakran átjátsszák. Jól passzolhat a Bayernhez, de több játékidőre és több bizalomra van szüksége.”

Miguel Gutierrez spanyol-szakértő a Sport1-nek nyilatkozott a játékos kvalitásrairól.

„Odriozola egy bizonyos tempót hordoz magában és fut – ha tud az alapvonalig, majd megpróbálja beadni a labdát. Azt viszont el kell ismerni, hogy egy olyan csapatnál, mint a Real, nem nagyon volt a védelemben próbatétel elé állítva. Hogy miért nem tudott Carvajal mellett érvényesülni? Mert neki nagyobb súlya van a csapatban – a saját akadémiáról jött és egyszerűen ő a tapasztaltabb játékos.”

 

A Sky tudósítója, Max Bielefeld is véleményt formált a baszk Álvaróról:

„Gyors, harapós, Spanyolországban Philipp Lahmhoz hasonlították, amikor fiatalabb volt. Odriozola a Realnál Dani Carvajal miatt nem igazán jutott szóhoz, ugyanis ő a jobbhátvéd pozíció elsődleges megoldása. Odriozola babérkoszorúval érkezett Socidadból – nagyon nagy tehetségnek tartották, viszont nem kapta meg azt a játéklehetőséget, amelyben reménykedett.”„Odriozola sokat fut, de a védekezésben fejlődnie kell”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top