Interjúk és nyilatkozatok

Goretzka: Az egész csapat tele van önbizalommal

Leon Goretzka szenzációsan kezdte a 2020-as esztendőt: két meccsen három gólpasszal és egy szép félollós góllal vette ki a részét a csapat lehengerlő, 9:0-ás gólarányú teljesítményéből. Hogy ő hogyan látja stílusát, arról a német Sport1-nek beszélt.

A napokon belül 25. életévét betöltö Goretzka a Schalke elleni 5-0-ás siker után elsősorban az önbizalmat hangsúlyozta. Szerinte ez lehetett a két idei siker mozgatórugója.

„Természetesen, ha magabiztos vagy, máshogy focizol. Ez nem csak rajtam látszódik, hanem az egész csapaton.” – fejezte ki magát Leon. A német válogatott középpályás mondataiban van igazság, hiszen mindkét idei találkozó során annyi különböző játékos szerzett gólt, ahány góllal éppen nyertünk. Ezáltal már nyolc olyan labdarúgó van a keretben, aki három vagy több találatot jegyzett minden sorozatot figyelembe véve.

Goretzka a minimum három gólt szerző játékosok közül a legkevesebbszer, 16-szor lépett pályára. – Forrás: Bayern München

A fiatal középpályás korábbi klubja, a Schalke ellen játékmesteri pozícióban focizott. Mind védekezésben, mind támadásban segédkezett és legfőbb erőssége, a hosszú passzai rengetegszer segítették csapatát. Ezután a meggyőző teljesítmény után Leont a Bayern korábbi klasszisához, Michael Ballackhoz hasonlították.

„Ő (Michael Ballack) egy kiváló focista volt, ezért nyilvánvalóan jó dolog, hogy összehasonlítanak vele. Valahol értem is ezeket a párhuzamokat, hiszen a játékstílusunk csaknem megegyező.” – mondta el véleményét Leon.

Képtalálat a következőre: „leon goretzka”

Goalretzka tizenkettedik alkalommal talált be piros mezben. – Forrás: Twitter/Leon Goretzka

„Fizikai fölényt alakítok ki a tizenhatoson belül, hogy be tudjam fejezni a beadásokat. Ezeket úgy garantálom, hogy előbb kijátszom szélre a labdát. Legutóbb sokkal támadóbban fociztam. Ez az a pozíció, amit a jövőben leginkább el tudok képzelni magamnak.” – jellemezte közelmúltbeli stílusát a játékos.

A német weboldal szerint Flick Goretzka nagy támogatója és mivel a Thiago-Kimmich kettős tökéletesen harmonizált a német mögött, így valószínűleg a poszt másik kihívója, Philippe Coutinho marad a padon a következő összecsapáson is.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top