Bundesliga

Müller századossá vált, a Bayern tavaszi rekordrajtot vett – a S04 elleni győzelem érdekességei



A Schalke elleni gálamérkőzésen természetesen több egyéni és csapatszintű rekord, illetve kiemelkedő statisztika is született. Ezeket gyűjtöttük egy csokorba.



A téli szünet utáni két meccsből aratott két győzelem és 9:0-ás gólarány a Bayern legjobb tavaszi kezdete a Bundesliga-történelemben.

A Bayern a sorozatbeli ötödik mérkőzését nyerte meg a Bundesligában.

19 játéknap után 55 gólnál jár a Bayern – legutóbb 35 éve, a Werder tudott ennyiszer betalálni, a 84/85-ös szezonban 56 gólig jutottak.

A hárompontos rendszer bevezetése óta a Bayern 9-szer kezdte kettős győzelemmel az évet – a szezon végén mindig bajnokok is lettek a müncheniek.

A Hertha elleni 4-0-hoz hasonlóan a Schalke elleni gólokat is különböző játékosok szerezték. Akkor Perisic, Thiago, Lewandowski és Müller voltak eredményesek, ezúttal Lewandowski, Müller, Goretzka, Thiago és Gnabry voltak a gólszerzők. Az eddigi 9 gólt hat különböző játékos szerezte.

Thomas Müllernek a Schalke elleni találata volt a 100. gólja az Allianz Arénában. Ezt eddig csak Lewandowksi tudta elérni, majd egy évvel ezelőtt ő is épp a Schalke ellen ünnepelte ezt a jubileumi gólmennyiséget.

Robert Lewandowski a 22. Schalke elleni tétmeccsén a 19. gólját szerezte – csak a Wolfsburgnak talált be többször, 21 alkalommal.

Ez volt Lewandowski 21. gólja ebben a bajnoki idényben, ezzel Wernert egy góllal lehagyva egyedüliként vezeti a góllövőlistát – 19 játéknap után csak Gerd Müller volt ennyiszer eredményes a 72/73-as szezonban.

Lewandowski a legutóbbi 9 Schalke elleni meccsén mindig betalált, összesen 12-szer volt eredményes. Ilyesfajta szériát legutóbb csak Klaus Fischer tudott felmutatni a Bundesligában.

Thiago Alcantara a berlini gólja után az év második meccsén is gólt szerzett és ezzel már most többször eredményes, mint 2019-ben volt. Először tudott egymás utáni két bajnokin betalálni.

Pavard és Boateng, a Bayern két belsővédője a Schalke elleni meccs első félidejében az összes párharcukat megnyerték.



Müller századossá vált, a Bayern tavaszi rekordrajtot vett – a S04 elleni győzelem érdekességei
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top