Bundesliga

Müller századossá vált, a Bayern tavaszi rekordrajtot vett – a S04 elleni győzelem érdekességeiA Schalke elleni gálamérkőzésen természetesen több egyéni és csapatszintű rekord, illetve kiemelkedő statisztika is született. Ezeket gyűjtöttük egy csokorba.A téli szünet utáni két meccsből aratott két győzelem és 9:0-ás gólarány a Bayern legjobb tavaszi kezdete a Bundesliga-történelemben.

A Bayern a sorozatbeli ötödik mérkőzését nyerte meg a Bundesligában.

19 játéknap után 55 gólnál jár a Bayern – legutóbb 35 éve, a Werder tudott ennyiszer betalálni, a 84/85-ös szezonban 56 gólig jutottak.

A hárompontos rendszer bevezetése óta a Bayern 9-szer kezdte kettős győzelemmel az évet – a szezon végén mindig bajnokok is lettek a müncheniek.

A Hertha elleni 4-0-hoz hasonlóan a Schalke elleni gólokat is különböző játékosok szerezték. Akkor Perisic, Thiago, Lewandowski és Müller voltak eredményesek, ezúttal Lewandowski, Müller, Goretzka, Thiago és Gnabry voltak a gólszerzők. Az eddigi 9 gólt hat különböző játékos szerezte.

Thomas Müllernek a Schalke elleni találata volt a 100. gólja az Allianz Arénában. Ezt eddig csak Lewandowksi tudta elérni, majd egy évvel ezelőtt ő is épp a Schalke ellen ünnepelte ezt a jubileumi gólmennyiséget.

Robert Lewandowski a 22. Schalke elleni tétmeccsén a 19. gólját szerezte – csak a Wolfsburgnak talált be többször, 21 alkalommal.

Ez volt Lewandowski 21. gólja ebben a bajnoki idényben, ezzel Wernert egy góllal lehagyva egyedüliként vezeti a góllövőlistát – 19 játéknap után csak Gerd Müller volt ennyiszer eredményes a 72/73-as szezonban.

Lewandowski a legutóbbi 9 Schalke elleni meccsén mindig betalált, összesen 12-szer volt eredményes. Ilyesfajta szériát legutóbb csak Klaus Fischer tudott felmutatni a Bundesligában.

Thiago Alcantara a berlini gólja után az év második meccsén is gólt szerzett és ezzel már most többször eredményes, mint 2019-ben volt. Először tudott egymás utáni két bajnokin betalálni.

Pavard és Boateng, a Bayern két belsővédője a Schalke elleni meccs első félidejében az összes párharcukat megnyerték.Müller századossá vált, a Bayern tavaszi rekordrajtot vett – a S04 elleni győzelem érdekességei
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top