Egyéb

Brutálisan rugalmas és erős a keret – „Fontos, hogy a padon is Bayern-kaliberű játékosok legyenek”



Két győzelemmel, 9:0-ás gólaránnyal és domináns futballal kezdte meg az újévet Hansi Flick együttese, a Bayern edzőjének ráadásul – többek között Odriozola leigazolásának is hála – jelentősen enyhültek a merítési problémái.



A téli szünet előtti utolsó, Wolfsburg elleni mérkőzéséhez képest több játékos is bevethető állapotban indította a tavaszi szezont – Karácsonyt megelőzően Goretzka, Tolisso, Cuisance, Arp és Thiago sem volt hadra fogható, de Lucas és Coman is távol álltak a visszatéréshez. A személyi problémák miatt azon a meccsen nem kevesebb, mint a Bayern II öt alapjátékosa, Zirkzee, Dajaku, Mai, Singh és Batista-Meier is leülhettek a cserepadra.

A Schalke elleni találkozón már jóval veretesebb jokerek álltak az edző rendelkezésére: Ulreich kapus mellett Coutinho, Gnabry, Tolisso, Odriozola, Cuisance és Zirkzee vártak bevetésre. Még nagyobb luxusproblémája lehet Hansinak, ha a komplett edzést egy ideje abszolváló Lucas Hernandez, a csapatedzést a terv szerint a jövő hét elején elkezdő Coman, illetve a Wolfsburg ellen izomsérülést szenvedett, azóta futógyakorlatokat teljesítő Martínez is játékra jelentkezik lassan. Süle a keresztszalag-szakadását sajnos csak legfeljebb a nyári EB-re heverheti ki.

A Bayernnek tehát már nem csak a kezdője, hanem a cseresora, és lassan a lelátója is brutál erős lesz. Ez Hansi Flick pedagógiai és beharangozott rotációs érzéke miatt remélhetőleg nem okoz majd problémát a triplázni vágyó sztároknak és mindenki a saját teljesítményével próbálja meg bejátszani magát a csapatba. Goretzka és Rummenigge is a keret mélységét és minőségét, azaz a csapat érdekét tartják szem előtt:

Goretzka: Fontos, hogy a padon is Bayern-kaliberű Bayern játékosok legyenek. Ez segítséget jelent, ha egy meccsen olyan srácokat küldhet be az edző, akik különbséget tudnak jelenteni.

Rummenigge: A cserepad fontos! Csak akkor tudjuk elérni a céljainkat, ha a pad is kiválóan be van töltve – az edzőnek így egyszerűen több lehetőség áll a rendelkezésére. Különösen most, amikor ismét ritmusba kell lendülnünk a Bajnokok Ligájában, vagy amikor háromnaponta jönnek a meccsek. Szombaton már sokkal jobbak voltak a lehetőségeink és ez egyre csak jobb és jobb lesz. Fontos, hogy ezután ne legyenek új sérültjeink.




Ha csodával határos módon, Sülén kívül mindenki egészséges és fitt lenne, akkor minden posztra legalább három hasonló kaliberű játékosa jutna a bajoroknak. Lássuk csak részletesebben:

Kapus: Neuer, Ulreich, Früchtl
Balbekk: Davies, Alaba, Lucas
Középhátvéd: Alaba, Lucas, Pavard, Boateng, Martínez, Mai
Jobbhátvéd: Odriozola, Pavard, Kimmich
Védekező vagy mélységi középpályás: Kimmich, Thiago, Martínez, Tolisso, Cuisance
Box to Box: Goretzka, Tolisso, Thiago, Coutinho, Müller, Cuisance
Támadó középpályás: Coutinho, Müller, Goretzka, Thiago, Cuisance, Tolisso
Balszélső: Coman, Gnabry, Perisic, Davies, Coutinho
Jobbszélső: Gnabry, Coman, Perisic, Müller, Odriozola (?)
Támadó: Lewandowski, Gnabry, Zirkzee, Müller, Arp

A Bayern kerete – itt még Odriozola vagy a fontos pontokért felelő Zirkzee nélkül

A BILD szerint a hétfői szabadnapon is edző Coman és Lucas a Mainz elleni szombati meccsen még nem, ezt követően a Lipcse ellen viszont opciót jelenthet majd Hansi Flick számára. A nagy kérdés nem csak az lesz, hogy hogyan ússza meg a sérüléseket a Bayern, illetve ki lesz ott a kezdőben, hanem az is, hogy kinek kell lemaradnia a Bayern brutálisan erős cserepadjáról is…



Brutálisan rugalmas és erős a keret – „Fontos, hogy a padon is Bayern-kaliberű játékosok legyenek”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top