Egyéb

Lúció szögre akasztotta a csukát – „Azt hittem, hogy örökre Münchenben maradok.”Lúcimar da Silva Ferreira, közismert nevén Lúció 41 évesen bejelentette, hogy befejezi az aktív pályafutását.„Ez egy különleges nap számomra, ugyanis befejezem a profi karrieremet. Büszkén és hálával teszem, köszönöm mindenkinek, aki ebben az időszakban támogatott engem.”

A csupaszív középhátvéd pályafutása az Internacionalból indult, innen került át Európába a Bayer Leverkusen csapatához, ahol 2002-ben BL-döntőt veszített a Zidane vezette Real ellen. A liga egyik legjobb védőjeként 2004-ben a Bayernbe igazolt, ahol 5 év alatt három bajnoki címet és ugyanennyi kupagyőzelmet ünnepelhetett csapatával.

„Nagyon szomorú voltam, hogy el kellett hagynom a Bayernt – kérdeztem magamtól miért. Nem hittem el. Edzéseken és a pályán is mindig a maximumot nyújtotam. Csodálatos pillanatokat éltem át a Bayernnél, sokat sírtam amikor hallottam, hogy távoznom kell. Nagyon fájt. Sokszor feltettem a kérdést, hogy miért kellett távoznom. Nagyon boldog voltam, megvolt az otthonom, a családom, a gyermekeim, a barátaim – minden nagyszerű volt. Mindig azt hittem, hogy örökre maradok. A Bayern ott volt és mindig is ott lesz a szívemben.”

Lúció 2009-ben az olasz Interhez igazolt, egy évvel később pedig épp a Bayern elleni BL-döntőben nyerte meg a milánóiakkal a Bajnokok Ligáját. 2012-ben az olasz rivális Juvéhoz került, majd játszott több brazil és egy indiai csapatban is. Karrierje során sokáig alapember volt a brazil válogatottban, összesen 105 mérkőzésen szerepelt, 2002-ben Roque Juniorral az oldalán a Világbajnoki címet is megnyerte Olli Kahnék ellen. Pályafutását az FC Brasiliense csapatában fejezte be, viszont a Bayern Legends tagjaként, illetve különböző gálamérkőzéseken  bajorok „öregfiú” csapatában is pályára szokott lépni.

Minden jót Lúció!

Lúció szögre akasztotta a csukát – „Azt hittem, hogy örökre Münchenben maradok.”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top