Bundesliga

Flick: Nem szeretnék ilyen viselkedést látni a csapaton belülHansi a Mainz elleni szombati bajnoki előtt beszélt többek között a hétközi összetűzésről, a játékosok és a csapat állapotáról és Goretzkáról is.


Az edzéshétről, illetve Boateng és Goretzka összetűzéséről: Jó hetünk volt, sok volt az érzelem is közte. Játszottunk egy minibajnokságot, ahol mindenki abszolút győzniakarást tanúsított és ennek nagyon örültem. Mindenki nyerni akar és ez jó. (…) Ezek olyan dolgok, amelyek ebben a formában nem működnek. Viszont örültem, hogy gyorsan kibékültek  és rendezték a konfliktust. Este beszéltem velük telefonon és az ég világon minden rendben volt. De az egyértelmű, hogy ilyen viselkedést nem szeretnék látni a csapaton belül. Ez az értékrendről szól, de nem szabunk ki büntetést.

Comanról és Hernandezről állapotáról: King ismét edz és jól csinálja, az elkövetkezkezendő hetekben teljes mértében be fogjuk őt illeszteni a csapatba – örülünk, hogy hamarosan visszatérhet. Lucas Hernandez régebb óta edz, azt hiszem, hogy a jövő héten ismét a rendelkezésünkre állhat. Davies és Alaba jelenlegi teljesítménye jó. Meg kell figyelnünk, hogy mikor kerül abba az állapotba, amelyben az Atleticonál játszott és amelyben a sérülése előtt volt. Ekkor tudja a kvalitásait 100 százalékban bevetni.

A keretről: Elégedett vagyok a jelenlegi kerettel, a sérültek egymás után térnek vissza. A legutóbbi két meccsen láthattuk, hogy a csapat óriási kvalitásokkal bír.

Goretzkáról: A középpályán három pozícióra hét játékosunk van, nagyon nagy a konkurenciaharc. Leon a Schalke ellen nagyon jól játszott, hihetetlen képességei vannak, főleg box-to-box középpályásként – nagyon tetszik, ahogy megerősítette a defenzív játékunkat. Összetett, védekezésben is erős középpályánk van, amely a támadósorban is tud impulzusokat kelteni. Ebben ő egy fontos és jó játékos.

A tavaszi idényről: Fontos, hogy dominánsan lépjünk fel és érvényesítsük a játékunkat. Ha van egy elképzelésünk a játékról, akkor azt végre is kell hajtani, ezért edzünk minden nap. Fontos, hogy ezeket az elemeket, azaz a jó kombinációs játékot és a sok gólhelyzetet a mérkőzéseken is viszontlássuk. A Wolfsburg és a Freiburg ellen szerencsével győztünk, a Gladbach és a Leverkusen ellen viszont nem a mi oldalunkon állt Fortuna. Fontos volt, hogy a rövid szünet és rövid felkészülés után jól kezdjük a tavaszt, lássuk hol állunk. Minden játékos nagyon minőségi és csapatként is remekül működünk. Jó úton járunk, de tudjuk, hogy minden meccsünk kihívás.A tehetségekről: Vasárnap megnéztem a Bayern II mérkőzését. Nagyszerű volt, hogy a profikkal edző Zirkzee és Batista-Meier is ott voltak a gólszerzők között. Joshua a kvalitásai és a fizikai adottságai miatt tart valószínűleg a legelőrébb, de nagyon jók a többiek is.

A Mainzról: Megpróbálnak nyomás alá helyezni minket. A támadósorban nagyon gyors játékosaik vannak. A saját kvalitásainkat fel kell vonultatnunk. Csak erre a meccsre koncentrálunk, meccsről meccsre gondolkozunk.

Löw 60. születésnapjáról: Egészséget és elégedettséget kívánok neki. Egy érát képviselt és ő olyasvalaki, aki nagyon aprólékosan dolgozott a csapatával. Neki a futball szépsége áll az előtérben, éveken keresztül bizonyította, hogy a csapata látványos futballt játszik. Nagyon sokat tett ő a német labdarúgásért.

Flick: Nem szeretnék ilyen viselkedést látni a csapaton belül
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top