Bundesliga

Lewa rekordgyorsasággal érte el a 150 gólt, Thiago és Müller csúcsformában – a Mainz elleni győzelem számokbanA Mainz elleni 3-1-es győzelem alkalmával is sok egyéni mérföldkő, rekord született. Ezeket szedtük egy csokorba.


A BAYERN…

▪ 58 gólt lőtt az idei bajnokságban, 20 játéknap után ez Bundesliga rekordbeállításnak számít.

▪ és a BVB a Bundesliga történelmének legjobb tavaszi rajtját vette. A bajorok 12:1-es, a darazsak 15:4-es gólaránnyal kezdték az újévet.

▪ megnyerte a legutóbbi hat bajnokiját, illetve a legutóbbi nyolc Mainzban lejátszott mérkőzését.

▪ a legutóbbi 28 tétmérkőzésén mindig lőtt legalább egy gólt. Legutóbb a Dortmund elleni Szuperkupa mérkőzésén maradt érintetlen az ellenfél hálója.

LEWANDOWSKI …

▪ a 179. Bayernben lejátszott bajnokiján a 150. gólját szerezte. Nyolc játékosnak sikerült egy csapat színeiben ennyiszer betalálnia, a Bayernnél csak Gerd Müller és Karl-Heinz Rummenigge volt erre képes. Ennyi mérkőzés alatt viszont senkinek nem jött össze a 150-es gólhatár.

▪ a 20. fordulóban már 22 bajnoki gólnál jár, ez a Bundesliga 57 éves történelmében csak Gerd Müllernek sikerült. A Bayern örökös góllövőlistájának első helyezettje a 72/73-mas idényben kezdte olyan jól a bajnokságot, mint a lengyel támadó.

▪ 20 forduló után már annyi gólt szerzett, amennyivel tavaly gólkirálya lett a Bundesligának.

TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEK

▪ Thiago, Lewandowski és Müller a téli szünet óta lejátszott három mérkőzés mindegyikén betalált.

▪ Thiagonak először sikerült sorozatbeli három bajnokin is gólt lőnie, előtte szinte egy évig nem volt eredményes.

▪ Thomas Müllernek legutóbb 2015 novemberében volt hárommérkőzéses gólszériája.

▪ Joshua Kimmich karrierjének 132. Bundesliga mérkőzésén a 100. győzelmét aratta. A mágikus számot csak Martínez, Thiago és Robben tudta gyorsabban elérni.

▪ Leon Goretzka a tavaszi idény eddigi összes meccsén előkészített egy gólt, az Schalke ellen be is talált.

▪ Neuer kapujára a Mainz ellen négy kísérlet érkezett, egyel több, mint a tavaszi idény első két mérkőzésén. A Bayern kapusa 346 perc gólcsend után kapott ellentalálatot.

▪ Hansi Flick irányítása alatt 13 tétmérkőzésből 11-et megnyert a Bayern.Lewa rekordgyorsasággal érte el a 150 gólt, Thiago és Müller csúcsformában – a Mainz elleni győzelem számokban
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top