Bundesliga

Egyéni és Bundesliga rekord Müllertől, Lewa a gyorstüzelő – a Köln elleni meccs 18 érdekességeA Köln elleni 4-1-es idegenbeli győzelem kapcsán 18 érdekességet tudtunk kigyűjteni.A Bayern…

▪  12 bajnoki óta veretlen a Köln ellen, ez korábban még soha nem fordult elő. A tizenkét meccsből tizenegyet megnyertek a müncheniek.

▪  a legutóbbi nyolc bajnokijából megszerezhető 24 pontból 22-t begyűjtött és megvédte vezető helyét a tabellán.

▪  a legutóbbi 41 feljutó elleni meccséből csak egyet veszített el: A 2017/18-as szezon zárómeccsét, az 1-4-re végződő Stuttgart elleni találkozót.

▪  csak a 73/74-es idényben lőtt 22 forduló után több gólt, mint az idei szezonban (63 vs 62).

▪  a sorozatbeli 10. tétmeccsén maradt veretlen (9 győzelem, 1 döntetlen). Legutóbb tavaly volt ilyenre példa, amikor 12 meccsesre nyúlt a széria.

▪  a legutóbbi tíz tétmeccséből nyolcszor lőtt legalább három gólt.

▪ 12 perc alatt szerzett 3-0-ás vezetést legutóbb 1973-ban, az Oberhausen ellen dolgozott ki. Idegenben még soha nem sikerült ilyen rövid idő alatt három góllal vezetnie a bajoroknak.Egyéni mérföldkövek

▪  Serge Gnabry az ötödik Köln elleni Bundesliga-meccsén az ötödik és a hatodik gólját szerezte – egyik csapat ellen sem talált be ilyen gyakran. Ez volt az idei első duplája és az ötödik gólja a Bundesligában.

▪  Gnabrynak nyolc kapuralövési kísérlete volt, ez személyes rekordot jelent számára egy bajnoki mérkőzésen.

▪  Serge Gnabry a legutóbbi 11 bajnokiján 9 gólból vette ki a részét (6 gól, 3 gólpassz).

▪ Thomas Müller a 2004/05-ös részletes adatgyűjtés óta az első olyan játékos, aki 22 játéknap alatt 14 asszisztot jegyez. Ez a 2017/18-as személyes rekordjának a beállítása.

▪   Müller a legutóbbi 12 bajnokiján 15 gólból vette ki a részét (5 gól, 10 assziszt)

▪  Robert Lewandowski a 23. gólját szerezte az idei bajnokságban. Ezt korábban csak Gerd Müller tudta 22 forduló után elérni, háromszor, legutóbb a 72/73-mas szezonban.

▪  Lewandowski a legutóbbi három gólját nyolc percen belül szerezte.

▪  Kingsley Coman a második bajnoki gólját szerezte – legutóbb augusztus végén, a Mainz elleni 6-1-es győzelemnél talált be.

További érdekességek:

▪  A 2004/05-ös részletes adatgyűjtés óta a Bundesligában egy idegenbeli csapat sem adott le annyi kapuralövést, mint a Bayern a Köln otthonában, 18-at.

▪  Pavard és Boateng eltiltás miatt kihagyják a Paderborn elleni mérkőzést.

▪  Bundesliga történelme során először került 12 perc alatt 3-0-ás hátrányba az 1. FC Köln.Egyéni és Bundesliga rekord Müllertől, Lewa a gyorstüzelő – a Köln elleni meccs 18 érdekessége
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top