Egyéb

Renato Sanches: Rákényszerítettek a Swanseara – Kovac nem engedett távozniRenato Sanches fél évvel a távozása után a L’Equipe-nek adott nyilatkozatában kritizálta korábbi együttesét, a Bayern Münchent.


„A válogatott-tagságomat és néhány játékkvalitásomat is elveszítettem. Páran megkérdezték miért nem játszom, amikor az edézéseken én voltam az egyik legjobb.”

A 22 éves portugál 2016 és 2019 között volt a bajorok játékosa, de nem sikerült áttörést elérnie, ezért nyáron 20 millióért a Lille-hez igazolt. Egy évvel korábban, 2018 nyarán a PSG-hez állt közel.

„Beszéltem a PSG akkori sportigazgatójával, Antero Henrique-vel, aki az ügynökömmel is tárgyalt. Remek eszmecserét folytattunk és minden készen állt az átigazoláshoz. Emlékszem, étteremben ültem, amikor az ügynököm felhívott és azt mondta, hogy másnap Párizsba fogok utazni. Hazamentem és összecsomagoltam.”

A Bayern akkori edzője azonban megvétózta az átigazolást, függetlenül attól, hogy továbbra sem játszatta a 2016-os EB legjobb fiatal játékosát és az akkori Golden Boyt.

„A másnapi edzésen Niko Kovac azt mondta, hogy nem távozhatok. Szóval maradtam és nem játszottam továbbra sem, a következő meccsen is csak öt percig engedett pályára. Számomra ez nem volt elegendő.”

A PSG érdeklődése előtt a Bayern a 2017/18-as szezonra kölcsönadta őt az angol elsőosztályba. Akaratán kívül.

„Nem az én választásom volt, hogy a Swansea-ba menjek, rá lettem erre kényszerítve. Nem akartam odamenni. Tisztelem a klubot, a játékosokat és azokat az embereket, akikkel ott találkoztam. Mindent megadtak nekem, de nem akartam ott lenni. A legrosszabb a sérülésem volt, nem tudtam edzeni sem – olyan volt, mintha visszaestem volna, nem éreztem már motivációt sem. Abban az időszakban nem éreztem az erőmet.”

A 22 éves Renato a november elején kihevert sérülése óta a Lille állandó játékosának számít, felváltva a középpálya jobboldalán illetve középső középpályásként szerepel, közvetlenül két góllal segítette csapatát ahhoz, hogy 26 forduló után a harmadik helyen tanyázzanak.

Renato Sanches: Rákényszerítettek a Swanseara – Kovac nem engedett távozni
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top