Bajnokok Ligája

Veretlen Bayern, veretlen Chelsea – Hét érdekesség a két csapat nyolcaddöntője kapcsán



Az FCB.de a vészesen közelgő Chelsea – Bayern mérkőzés kapcsán gyűjtött ki hét érdekességet.


1. Bérelt hely a nyolcaddöntőben

A Bayern 18 ponttal és +19-es gólkülönbséggel klubtörténelme legjobb csoportkörét zárta, 16. alkalommal végzett kvartettje élén. Ennél gyakrabban csak a Barca lett első, 21-szer. A Bayern sorozatban nyolcadszorra került a BL legjobb 16 csapata közé, legutóbb 2007/08-ban nem voltak ott, akkor az UEFA-kupában indultak.

2. Chelsea-kudarcok a legjobb 16 között

A londoni csapat a legutóbbi három nyolcaddöntős szereplése során kiesett – legutóbb hat évvel ezelőtt verekedték be magukat a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.

3. Megállíthatatlan támadósor

A Bayern 24 gólt lőtt a hat csoportmeccs alatt, ezzel az övék volt a legeredményesebb támadósor. A BL-történelmében ennél többször csak egy csapat, 2017/18-ban a PSG talált be, 25 alkalommal vették be az ellenfelek hálóját.

4. Idegenbeli nagyhatalom

A Bayern a legutóbbi 12 idegenbeli meccsén veretlen maradt (9 győzelem, 3 döntetlen) – ez klubrekordnak számít. A Királykategóriában csak a Manchester United és az Ajax múlja felül a bajorokat – az angolokat 2007 és 2010 között 16, a hollandokat 1994 és 1997 között 14 meccsen voltak képtelenek megverni hazai pályán játszó ellenfeleik.

5. Robert Lewandowski gólmámorban

Lewandowski a csoportkörben 10 gólt lőtt, amellyel beállította a 2012/13-ban elért személyes rekordját, akkor a BVB-ben volt ennyiszer eredményes. Egy újabb góllal személyes rekordot állítana fel. Az örökös BL-góllista ötödik helyén pedig beérheti a 64 gólos Benzemát.

6. Stamford Bridge, a rossz ómen

A Chelsea még soha nem szenvedett vereséget német csapattól hazai pályán: Kilenc meccsből hatot megnyertek és háromszor pontosztozkodtak, hat alkalommal gólt sem kaptak.

7. Kiegyenlített mérleg, de van mit törleszteni

Mint ismert, Chelsea a 2012-es müncheni döntőben, egy drámai meccsen szétlövések után nyerte meg a Bajnokok Ligáját. Az egy évvel későbbi Szuperkupa döntőben a Bayern revansot vett és legyőzte a londoniakat. Korábban egyszer mérkőztek egymással a felek: 2004/05-ben mindkét csapat hazai győzelmet aratott, jobb gólkülönbsége miatt azonban a Chelsea ment tovább. Tehát a Bayernnek van mit törlesztenie…



Veretlen Bayern, veretlen Chelsea – Hét érdekesség a két csapat nyolcaddöntője kapcsán
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top