Hosszas várakozás után végre a Bayern számára is megkezdődik a Bajnokok Ligája kieséses szakasza. Hansi Flick együttese a csoportkör egyetlen száz százalékos csapataként továbbjutva a Valencia mögött végző Chelseavel küzdhet meg a legjobb nyolcba kerülésért.

[metaslider id=”23390″]



A bajorok szűkös győzelmet arattak pénteken a sereghajtó ellen, de kellően magabiztosan várják az újabb bizonyítási lehetőséget abban a városban, ahol legutóbb 7:2-re intézték el az úgynevezett „Csirkék” becenévre hallgató Tottenham együttesét. A Bayern jelenlegi formájában, és elnézve a többi klubcsapat bukdácsolását, joggal merülhet fel a Királykategória végső esélyeseként a stabil teljesítményével. A Bundesliga listavezetői a legutóbbi 11 tétmeccsen veretlenek maradtak, ebből tizszer győztek is, csak a Spurs otthonában diadalmaskodó Lipcse tudta hatástalanítani a bajor hengert.

A BL-álmok első lépéseként Frank Lampard kellemesen összeválogatott csapata ellen szükségeltetik egy jó eredmény. A Bayern a legutóbbi 12 idegenbeli meccsén veretlen maradt. A Chelsea 27 bajnokiból 13-mat megnyert és kilencet veszített el, meglehetősen sok gólt is kaptak: 37-szer hatoltak át a gólvonaljukon, ennél többször csak kilenc csapatnak találtak be a PL-ben. Hazai mérlegük kiegyensúlyozott, öt vereségre hat győzelem volt a válasz, háromszor döntetlenben állapodtak meg a vendégekkel. Legutóbbi három hazai meccsükön ikszeltek kilencedik helyen tanyázó „”Ágyúsok”” ellen, kikaptak az ötödik MU-tól és megverték a hatodik Tottenham csapatát. Kedden Flick együttese lesz az eddigi legkeményebb dió számukra. A bajorok önbizalmára a 13 góllal legeredményesebb londoni Tammy Abraham és az 5-5 gólt szerző és előkészítő Mason Mount lehet komoly veszéllyel, de például Williant és Kovacicot sem szabad félvállról vennie a bajoroknak.



Mindkét csapatnál vannak hiányzók, de a Chelsea számára lesz érzékenyebb veszteség a távolmaradásuk. A Chelsea legendájának a védekező középpálya és a szélek húzóembereit, Kantét, valamint Hudson-Odoit és a dortmundi felfedezettet, Pulisicet is nélkülözie kell. A Bayernnél Sülén, Perisicen és Javin kívül mindenki bevethető. Coman és Gnabry valószínűleg kezdenek, Müller pedig Lewa mögött – mellett járulhat hozzá a gólokhoz. A középpályán Kimmich játéka garantált, mellé Goretzka vagy Thiago várható. A védelem tengelyében kérdés, hogy a többet játszó Boateng vagy a friss visszatérő Lucas kezd-e majd Alaba mellett.



Nyilatkozatok

🔴 Hansi Flick: Teljes koncentrációval és szenvedéllyel kell játszanunk. A csapat tudja mi vár ránk. Bátran és magabiztosan akarunk támadni, jó lendületben vagyunk. Fontos, hogy már az odavágón jelzést adjunk. Tisztelettel, de félelem nélkül vágunk neki a mérkőzésnek.

🔴 Rummenigge: Az a célunk, hogy bejussunk a negyeddöntőbe. Az edzőnk taktailag biztosan be fog vetni valamit. Jól felkészültek vagyunk és tudjuk mi vár ránk. Az már jó eredmény lenne, ha tudnánk gólt szerezni. Tavaly a Liverpool ellen ez is egy kisebbfajta problémának számított.

🔵 Frank Lampard: Nagyon erős csapattal mérkézünk, a Bayern bármelyik évben képes megnyerni a Bajnokok Ligáját. Az a feladatunk, hogy felkészítsük a csapatot erre a mérkőzésre. Koncentráltnak kell lennünk és mindent meg kell tennünk, hogy a két meccsből mi jöjjünk ki győztesen.

Előzetes kezdőcsapatok:

🔵 Chelsea: Caballero; Azpilicueta, Christensen, Rüdiger; James, Jorginho, Kovačić, Alonso; Mount, Abraham, Willian

🔴 Bayern: Neuer; Pavard, Boateng, Alaba, Davies; Kimmich, Thiago; Coman, Müller, Gnabry; Lewandowski

A mérkőzést kedden 21 órától a Spíler2 fogja közvetíteni.



Európai erőfelmérő a Stamfordon | Előzetes: Chelsea – Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top