Bajnokok Ligája

Magabiztos londoni győzelemmel kerültünk a továbbjutás kapujába | Chelsea 0-3 Super Bayern



A Bayern végigdominálva a mérkőzést a második félidőben már gólokat is szerzett. Gnabry duplájával és Lewandowski találatával, illetve két gólpasszával a bajorok teljesen megérdemelten alakítottak ki jelentős előnyt a müncheni visszavágóra.




CHELSEA 0-3 (0-0) BAYERN

⚽ Gnabry (51, 54), Lewandowski (76)

🔴 Bayern:

Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Kimmich, Thiago (90. Goretzka) – Coman (66. Coutinho), Müller, Gnabry (85. Tolisso) – Lewandowski

🔄 Padon végezték:

Ulreich – Odriozola, Hernández, Zirkzee.

🆚 Chelsea: 

Caballero – Azpilicueta (73. Pedro), Christensen, Rüdiger – James, Jorginho, Kovačić, Alonso – Mount, Barkley (61. Willian) – Giroud (61. Abraham)

 🔻 Piros lap: 

Marcos Alonso (83)

Első félidő

Az első félidő több Bayern-labdabirtoklást és helyzetet hozott: Müller rögtön negyven másodperc után eresztett meg egy gyenge lövést, a 11. percben pedig egy gyors támadás után Coman próbálkozhatott, elvétette a kaput. A 15. percben Thiago távolról ugratta ki szépen Lewát, aki kicsit kisodródva kapura is tudta tenni a játékszert, Caballero azonban jól zárta a szöget. Elvétve a Chelsea játékosok is eljutottak Neuer kapujának előterébe, de közvetlen veszélyt egy ideig nem tudtak okozni, Giroud 20. percben érkező erőtlen fejese sem okozott gondot Manunak. A 28. és a 29. percben újabb remek lehetőségek elé került a Bayern: Müller középre betett ütempasszát Lewa tette rá, de elakadt a Chelsea kapusában. Ezután Thomas önmaga próbálkozott, távoli lövése csak centikkel kerülte el a kapu baloldalát. A 33. percben a hazaiak is villantottak: Egy gyenge Neuer kirúgás után keveredtek a kapu elé, a veszélyes lövés/beadás azonban mindenki előtt elsuhant és az alapvonalon túl ment ki a labda. Nem volt megállás, pillanatok múlva Gnabry a baloldalon megtartva a labdát Müller fejére ívelt, aki a kapunak háttal a felsőlécre bólintott.  Három perccel a félidő vége előtt a hazaiak voltak a sorosak: Marcos Alonso tört a tizenhatoson belülre, de középre érkező lövését Neuer hárította.

Az első félidő statisztikája:



Második játékrész

Chelsea helyzettel indult a második félidő: Mount végül lesen tört Neuer kapujára, a Bayern kapusa azért védte a próbálkozást. Két perccel később azonban a Bayern megszerezte a vezetést!!! Egy gyors támadás és egy Gnabry – Lewa – Gnabry összjáték után Serge nagyon fontos idegenbeli gólt lőtt.

Gnabry első gólja

Alig két perccel később jött a következő sokk a hazaiak számára, Serge Gnabry ugyanis újabb gólt szerzett – ezúttal is Robert Lewandowski készített elő, gyönyörűen játszottak össze ismét. Ezzel már 2-0 idegenben a Bayernnek.

A nagyon fontos második találat.

Gnabry nem sokkal később a harmadikat is megszerezhette volna, de fölélőtt, majd a Coman sérülése miatt csereként beállt Coutinho is próbálkozott egy gyenge félollóval. A 70. perc derekán egy elpasszolt Kimmich labda okozott riadalmat a Bayern védelmében, de Mount elkapkodva Neuer kapuja fölé lőtt. A londoniak rendszerváltása után a Bayern új lendületet vett: Davies a balszélen elfutva a középen, üresen érkező Lewa elé tálalt, aki hosszú idő után gólt a kieséses szakaszban. 3-0!

Lewandowski két gólpassz után gólt lőtt

A Bayern végigdominálta a mérkőzést – a 83. perctől 10 emberrel játszó Chelsea ellen is, Marcos Alonsot ütés miatt szórta ki Turpin játékvezető. A meccs végére beállt Goretzka első labdaérintéséből majdnem újabb gólt lőtt, de maradt az így is tükörsima, 3-0-ás végeredmény a londoni Stamford Bridge-n.

Statisztika



Magabiztos londoni győzelemmel kerültünk a továbbjutás kapujába | Chelsea 0-3 Super Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top