Bundesliga

„Mélységesen szégyellem magam, ez megbocsájthatatlan” Reakciók: Hoffenheim 0-6 Bayern



A Hoffenheim elleni 6-0-ás kiütést követő reakciók sajnos nem a játék képéről, hanem a Dietmar Hopp gyalázása körüli helyzetről szóltak. Ismeretesen pár Bayern-drukker ahelyett, hogy a saját csapatával foglalkozott volna, transzparenseken fejezte ki gyűlölködését a Hoffenheim többségi tulajdonosa, Dietmar Hopp ellen.



🔴 Karl-Heinz Rummenigge: Az FC Bayern nevében mélységesen szégyellem magam emiatt a káosz miatt. Most jött el az a pillanat, amikor az egész német focinak közös lépést kell tennie ezek ellen. Ez egy ocsmány arca volt a futballnak. Mélyen szégyellem magam Dietmar Hopp előtt is, aki egy remek úriemberként gondoskodott arról, hogy nem csak a futball, hanem az egész sport pozitív arculatot kapjon ebben a régióban. Bocsánatot kértem tőle, de tulajdonképpen megbocsájthatatlan, ami a szektorban történt. Ez az FC Bayernnek egy csúnya arca volt egy olyan mérkőzésen, amikor tulajdonképpen egy nagyszerű mérkőzést játszott a csapatunk. Ezért tulajdonképpen nincsen bocsánat. Az eseményeket lefilmeztük és minden eszközzel fel fogunk lépni „ellen, akik csorbították az FC Bayern hírnevét. El fogunk számolni ezekkel az emberekkel. Azt hiszem, hogy amit az utolsó percekben tettek a játékosok, az egy remek jelzés volt. Az ő ötletük volt, megbeszélték a játékvezetővel. A futball egy csodálatos sport, amelyben mindannyian sok örömet leljük. De ha ilyesmit kell átélnem, az sokkol és már nem élvezetes számomra.

Képtalálatok a következőre: rummenigge dietmar hopp

🔴 Hansi Flick: Tudtam, hogy talán terveznek valamit. Megpróbáltuk ezeket az akciókat a rajongói képviselőinkkkel ellensúlyozni, de ilyen dolgok sajnos mindig, az ellenőrzés ellenére is előfordulnak. Valahogy mindig bejuttatják ezeket a transzparenseket. Egyszerűen bosszantó ez az egész. (…) Csalódott voltam, hogy ez megtörtént – mindent, amit a csapatom nyújtott, sutba vágták. Párakat ez tanácstalanná és idegessé tett.

Képtalálatok a következőre: hansi flick

🔴 Jerome Boateng: Sajnos az eredmény ma háttérbe szorult. A tiszteletteljes bánásmódot, az emberséget és az egységet támogatjuk a labdarúgásban és a társadalmunkban. Erős jelzés volt ez mindkét csapat részéről.

🔴 Thomas Müller: Ez az a futball amit mi akarunk? NEM! Ne adjunk esélyt a gyűlöletkampányoknak, a rasszizmusnak, az antiszemitizmusnak, a homofóbiának vagy bármilyen más ellenségnek. A játék szeretete miatt! Több toleranciát a társadalmunkba!

🔴 Manuel Neuer: Azon a véleményen vagyok, hogy az FC Bayern játékosaként egy kicsit mi is megtörtünk, ugyanis az esetig nagyszerű teljesítményt nyújtottunk. Természetesen nem elsősorban a játékról akarunk beszélni, ez világos. Emellett az is megtört minket egy kicsit, hogy egyáltalán nem jön szóba, hogy mennyire nagyon jó meccset is játszottunk.




Képtalálatok a következőre: manuel neuer

🔴 Hasan Salihamidzic: Két győzelem és az FC Bayern 120. születésnapja – tökéletes hét lehetett volna. Így viszont szomorú nap volt, egy mélypont. A labdarúgásban mindannyiunknak kompromisszum nélkül foglalkozna kell ezzel a témával – a Bayernnél is elemezni, majd reagálni fogunk rá. A pálya mellett is toleranciát kell tanúsítani. Aki erre nem képes, annak nincs helye az FC Bayernnél.

Képtalálatok a következőre: hasan salihamidzic

🔵 Benjamin Hübner, a Hoffenheim csapatkapitánya: Egybegyűltünk Manuel Neuerrel, majd jöttek a klub képviselői és a játékvezető. Nem akartunk félbeszakítani a meccset, jelzést akartunk adni. Többek között Manuel Neuerrel is jutottunk arra a döntésre, hogy nem játszunk tovább, de ettől függetlenül felmegyünk a pályára.

🔵 Alexander Rosen, a Hoffenheim sportigazgatója: Gratulálnom kell a játékvezetőnek, az érzelmes szurkolóknak és az FC Bayern játékvezetőinek. Átléptek egy olyan határt, amelyet nem szabadna átlépni. Egy ember és egy klub, de legfőképp egy ember ellen szólaltak fel. Tiszteletben tartjuk Karl-Heinz Rummenigge szolidaritását.

🔵 Dr. Peter Görlich, a Hoffenheim ügyvezetője: Gratulálnom kell a játékvezetőnek, igazán nagy nyugalommal és következetességgel járt el. Gratuláluk a publikumnak és természetesen az FC Bayernnek is, aki megértő volt és jól felismerte a helyzetet. Egy olyan határ lett átlépve, ami után a német futballvilágnak szolidaritást kell mutatnia. Ez egy jelzése volt annak, hogyan kell viselkedni a futballpályán, az amatőrligákat is beleszámítva. Nézőként sokat tehetünk azért, hogy az ilyen dolgok ne forduljanak elő. Egy személyről, egy klubról van szó – de végsősorban egy emberről. Empátiát kell tanúsítani, ezt a játékosok és a nézők megtették. Ezért is volt ez egy kitűnő jelzése annak, hogy a német futballvilágnak miként kell szolidaritást mutatnia.



„Mélységesen szégyellem magam, ez megbocsájthatatlan” Reakciók: Hoffenheim 0-6 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top