Német Kupa

Flick: Minden stimmel, de mindig 90 percen át kell koncentrálnunk



Hans-Dieter a kedd esti, Schalke elleni kupanegyeddöntő kapcsán állt a sajtó rendelkezésére.


A szombati incidensről: Azért vagyunk itt, mert focizni akarunk. A sportszakmai teljesítményünket a saját rajongóink rontották el egy olyan akcióval, amelyet nem neveznék jónak és amelyet meg kell akadályozni. Csalódott vagyok emiatt a pár rajongó miatt. Ezeket a bannereket az interneten és a médiában felnagyították. Nem tudom, hogy mutogatni és teret kell-e adni az ilyen idióta transzparenseknek. Mindannyiunknak egy kötelet kell húzni – most viszont újra a sportra szeretnék koncentrálni. Fontos volt számomra, hogy a Chelsea utáni második idegenbeli meccsen, a hiányzóink ellenére megmutattuk, milyen kvalitásokkal is rendelkezünk. Remélem, hogy holnap mindenki a futballra fog koncentrálni és a jobb csapat megy tovább.

A Lewandowski nélküli teljesítményről: Elmondtam a csapatomnak, hogy az edzői stábbal nagyon elégedettek voltunk a teljesítménnyel. Mindannyian tudjuk, hogy milyen fontos játékosunk Lewy, de jó látni, hogy csapatként összetartunk és ilyen teljesítményt tudunk előhívni.

A Schalkéról: A legutóbbi meccseiken nem voltak annyira sikeresek. De otthon játszanak és veszélyesek. A mérkőzés kezdetétől ugyanazt a teljesítményt kell nyújtanunk, és ugyanúgy kell hozzáállnunk, mint a legutóbbi alkalmakkor.

Comanról és Javiról: Kingsley az elkövetkezendő napokban elkezdheti a futást. Úgy tervezzük, hogy vasárnap talán már ott lehet a keretben. Javi még nem száz százalékos. Opciót jelenthet, de még nem tudom, hogy szerepet fog-e kapni.

Zirkzeeről: Nagyon jó volt, helyes döntés volt őt felhozni a profik edzésére. Nem volt top, de jó volt. Lőtt egy gólt és tisztességesen végezte a dolgát. Viszont ha hosszútávon is itt akar játszani, még sok dologban kell fejlődnie. De ezt ő is tudja.

Kép

Boatengről: Lesz még egy pár meccsünk. Meg akartuk tartani az állandóságot, ezért a védelemben nem nagyon változtatattunk. Jerome viszont ma nem tudott edzeni, mert gyomorproblémái vannak. Nem is utazhat ma velünk, de ha úgy alakul, elképzelhető, hogy holnap utánunkrepül. Akkor valószínűleg bevethető is lenne.

Lucas Hernandezről: Meglátjuk, hogy Lucas ismét 100 százalékos lesz-e. Jelenleg nem annyira egyszerű őt játszatni, mert mindig vannak problémái. Nem szabad túl korán játékba küldenünk, fel kell építenünk őt. Kimmich is tud középen játszani.

A Neuer – Nübel párharcról: Nem gondolok erre, ez a téma nem játszik nagy szerepet nálunk. Manuel egy abszolút profi, gyakran élt már át ilyen szituációkat. Holnap egyszerűen tovább akarunk jutni, játék szempontjából ennek nincs jelentősége.

A rotációról: A célom, hogy egy 100 százalékosan fitt csapatot küldjek pályára. A Chelsea elleni meccs nagyon jól sikerült, ezért keveset akarunk változtatni, hogy megőrizzük a berögződéseket. Zirkzee az edzésen bizonyítja, hogy jó kvalitásokkal bír, de Philippe is megmutatta, hogy milyen képességekkel rendelkezik.

A formáról: A legutóbbi két meccs megmutatta, hogy milyen focira vagyunk képesek. Számunkra ez egy mérce és edzőként természetesen mindig ezt akarom látni. A csapat fizikálisan és játék szempontjából is szuper benyomást kelt, összességében minden dolog stimmel. De minden meccsen 90 percen keresztül kell koncentrálnunk és be kell mutatnunk a klasszisunkat. Sok meccsünk van még és pontról pontra akarunk közelebb jutni a célunkhoz. Be akarunk jutni a berlini döntőbe és a tovább akarunk jutni a Bajnokok Ligájában. Nagyszerű érzés, hogy ilyen képességekkel rendelkezünk.



Flick: Minden stimmel, de mindig 90 percen át kell koncentrálnunk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top