A kirobbanó formában lévő Bayern kedden, a Schalke elleni idegenbeli kupameccsen tehet nagy lépést az egyik alapvető célja, a Német kupagyőzelem felé.



Hansi Flick együttesének ez lesz a sorozatbeli harmadik idegenbeli mérkőzése: A Chelsea 3-0-ás és a Hoffenheim 6-0-ás kiütése után a hétvégén, Kölnben 3-0-ás vereséget elszenvedő Schalke otthonában tarthatják életben triplázós álmaikat. Árulkodó, hogy a müncheniek számára nem a 32 tétmeccsen 39 gólt szerző Lewa hiánya, hanem az a rajongói csoport okozza a legnagyobb fejfájást, amely a Dietmar Hopp ellenes tüntetéseivel a hétvégi gálajátékot árnyékolta be részben. Ez aligha fogja döntően befolyásolni a csapat játékát, a bajorok ugyanis nagy magabiztossággal utaztak a szebb napokat is látott, de a csapat által abszolút nem alábecsült gelsenkircheniekhez. A Bayern remek formáját egy statisztikával támasztanánk alá – a legutóbbi 11 tétmeccsből 10-et megnyertek Müllerék, egyedül a Lipcse tudott pontot szerezni Münchenben. Idegenben kimondott nagyhatalomnak számít most a rekord-kupagyőztes, a folyamatos győzelmek mellé ugyanis nem csak rengeteg gól, de látványos és domináns foci is társul.

Kép

David Wagner csapata jelenleg szöges ellentéte a bajorok teljesítményének, ugyanis a legutóbbi hét tétmeccsükből csak egyet tudtak megnyerni – épp a Hertha elleni kupanyolcaddöntőt, amikor 2-0-ás hátrányból felállva hosszabbításban, 3-2-re jutottak tovább – azóta három-három döntetlen és vereség áll a nevük mellett, többek között az Allianz Arénából is méretes, 5-0-ás zakóval távoztak. Tíz éve nem tudják megverni, 433 perce pedig gólt sem tudtak lőni a Rekordbajnoknak – hazai pályán egyenesen 2015. novembere óta nem találtak be Neuer kapujába. A Bayern ezt a meccset sem fogja ellazázni, az előző tétmeccsekhez képest várhatóan már az első negyedórában meg is próbálják majd Gnabryék megszerezni a vezetést.

Kép



Személyi helyzetben is sokkal rosszabbul áll a hazaiak szénája, több húzóember sem állhat az edző rendelkezésére: Stambouli, Salif Sané, Caligiuri, Miranda, Mascarell, Serdar és Kabak sem bevethető. Hansi Flicknek pedig lehetséges, hogy a jól funkcionáló védelmet kell kényszerből megbontania: Boateng játéka gyomorproblémák miatt egyelőre kérdéses, a mérkőzés napján derül ki, hogy elutazik-e Gelsenkirchenbe. Szintén nem utazott, és biztosan nem is játszik a továbbra sem százas Lucas Hernandez, aki ínszalagproblémák miatt maradt otthon. Flick elmondása szerint Javi bevethető, de nem teljesen száz százalékos, ezért szerepeltetését valószínűtlennek tartjuk. A Bayern mestere kilátásba helyezte viszont, hogy Kimmich visszahúzódhat a védelembe, Boa távolléte esetén valószínűleg a jobbhátvéd poszton ficánkolhat. Coman max hétvégén lehet ott a keretben, Lewandowskival legalább 3-4, Perisiccsel pedig még 2-3 hétig nem számolhat az edző. Süle természetesen még azon dolgozik, hogy a szezon utolsó meccseire fel tudjon épülni. Elől sem indokolt a változtatás, Coutinho és Zirkzee játékára is számítunk.

Kép



Nyilatkozatok

🔴 Hansi Flick: A Schalke nem zárta sikerrel a legutóbbi mérkőzéseit, de otthon játszanak és veszélyesek. A mérkőzés kezdetétől ugyanazt a teljesítményt kell nyújtanunk, és ugyanúgy kell hozzáállnink, mint a legutóbbi alkalmak során. Részletek…

🔵 David Wagner:  A szerepek világosan ki vannak osztva, de a labdarúgásban az a szép, hogy az ember soha nem tudja, végül mit hoz ténylegesen. A Bayern München ellen mindig nehéz, de ez egy kupameccs lesz és otthon játszunk.

Kép

Előzetes kezdőcsapatok:

🔴 Bayern: Neuer – Davies, Alaba, Pavard, Kimmich – Thiago, Goretzka – Coutinho, Müller, Gnabry – Zirkzee

🔵 Schalke: Nübel – Kenny, Todibo, Nastasic, Oczipka – McKennie – Schöpf, Matondo – Harit – Raman, Burgstaller

A mérkőzést kedden 20:30-tól a Sport1 fogja közvetíteni.



Jön a papírforma Gelsenkirchenben? | Előzetes: Schalke – Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top