Német Kupa

„Elégedett vagyok azzal a stílussal, ahogyan nyertünk, nagyon büszke vagyok” – Reakciók: S04 0-1 FCBA Schalke elleni szűkös, de megérdemelt kupagyőzelmet követő nyilatkozatok.


🔴 Hansi Flick: A csapatom ma nagyon jól és nagyon okosan játszott. Elégedett vagyok azzzal a stílusal, ahogyan megnyertük ezt a mérkőzést. Egy olyan Schalke ellen játszottunk, amely nagyon defenzíven lépett pályára. Függetlenül ettől lehetőségeket kreáltunk és összességében nagyon jól csináltuk a dolgunkat, 80 százalékban birtokoltuk a labdát. A kupában végül mindig az számít, hogy továbbjuss. Elődöntősök vagyunk és ezért nagyon büszke vagyok a csapatomra, remek állapotban vannak, fittek. Nem akartunk ma sokat változtatni. Most elkezdjük a regenerációt, a srácoknak másfél nap pihenőjük lesz – ezután kezdünk el felkészülni az Augsburg elleni mérkőzésre.

🔴 Hasan Salihamidzic: Jó meccs volt – természetesen azt kívántunk volna, hogy több gólt szerezzünk, de abszolút megérdemeltük a győzelmet. 80 százalékban birtokoltuk a labdát és alig engedtünk, habár volt a Schalkénak is egy-két jó kontrája. Viszont összességében nagyon magabiztosak voltunk.

🔴 Joshua Kimmich: Ma nem tudtunk átgázolni az ellenfelen, ugyanis a Schalke nagyon mélyen védekezve, nagyon leszűkítette a területeket. Nem volt mindig lehetőségünk arra, hogy gyorsan és közvetlenül játsszunk. Megpróbáltuk, nem minden sikerült, illetve volt két-három veszélyes kontrájuk is ellenünk. Összességében viszont megérdemelten győztünk. Örülök, hogy én szereztem a gólt. Az adott pillanatban egyszerűen csak reméled, hogy bemegy a labda.
🔴  Manuel Neuer: Sok múlt a Schalke taktikáján, ma nem tudtuk úgy ünnepelni a futballt a játéktéren. Voltak jó sanszaink és 80 százalékban nálunk volt a labda, teljesen mi uraltuk a játékot. Megérdemelten jutottunk tovább. Az ember természetesen tudja, hogy mindig minden megtörténhet, ezt az első félidőben Burgstaller lesgóljánál is láthattuk. Főleg amikor olyan gyors játékosok, mint Kutucu vagy Raman jönnek csereként, történhetnek dolgok egy kontránál. Az egész csapatunk jól védekezett, így tuduk kapott gól nélkül tartani a kapunkat.

🆚 David Wagner, a Schalke edzője: Gratulálok Hansinak és az FC Bayernnek. Soha nem veszítettük el a bátorságunkat. A srácok szuperül ellenálltak és igazi harcra invitálták a Bayernt. Volt két-három igazán jó pillanatunk, de nem használtuk ki ezeket. Ettől függetlenül a Bayern megérdemelten győzött, többet volt náluk a labda és többet próbálkoztak. Csalódottak vagyunk a kiesés miatt.

🆚 Guido Burgstaller, a Schalke csapatkapitánya: A kapufámmal és a lesgólommal talán egy kicsit szerencsétlenek voltunk. Összességében elégedettek lehetünk, mindent kiadtunk magunkból. Végsősorban viszont kiestünk.„Elégedett vagyok azzal a stílussal, ahogyan nyertünk, nagyon büszke vagyok” – Reakciók: S04 0-1 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top