Bundesliga

Flick: Kimmich és Thiago kiválóak a hatos poszton – dominánsan akarunk fellépni

Hansi Flick az Augsburg elleni vasárnapi bajnoki előtt adott sajtótájékoztatót.


A személyi helyzetről: Javi Martínez és Lucas Hernandez ma velünk edzettek és rendelkezésre állnak, Coman viszont még nem tart ott, hogy pályára léphessen vasárnap. Ivan, Niklas és Robert esetében pedig ismert, hogy továbbra sem bevethetőek.

Zirkzeeről: Még sokat kell tanulnia, de ez teljesen természetes. Ő egy fiatal, nagyon tehetséges játékos. A mai, modern futballban a labda nélküli játékban is dolgoznia kell az embernek, ezt még el kell sajátítania. Fontos, hogy mindig megkapja a lehetőséget és jelenleg megvan a lehetősége erre. Vasárnapra még nem született meg a döntés, viszont nincs túl sok opciónk.

Süléről: Az orvosi részlegünk tudatosan dolgozik és Niklas is nagyon pozitív és professzionális. Viszont ki kell várnunk a fejlődését. Jelenleg nagyon pozitív, viszont nem akarok jósolgatni, hogy mikor tér vissza.

Hernandezről: Fontos volt, hogy a Schalke ellen szünetet kapjon, szüksége volt rá. A múltban láthattuk, hogy különösen oda kell rá figyelnünk. Nagyon elkötelezett játékos, aki néha túlteszi magát a fájdalmain is – a fejlődése szempontjából ez nem mindig a legjobb. Jelenleg viszont bevethető és szerepel a terveimben.

Arpról: Fiete nagyon jól végzi a dolgát az U23-ban. Az elmúlt meccseken bizonyította, hogy képes segíteni. Nagyon örülök, hogy ismét betalált, mert ő egy nagyon jó srác és nagyon profin kezeli a dolgokat. Hosszú út áll előtte az első csapathoz, de támogatni fogjuk őt.

A jövőjéről: Folytatunk eszmecseréket, de meglátjuk hogyan alakul a szezon. Eddig jó, de napról napra változhatnak a dolgok. Számomra örömet okoz itt dolgozni, de meglátjuk mi lesz. Most az Augsburgra fókuszálok, majd jön három kemény meccs a válogatott szünet előtt.

Davies-Tricks und schöne Tore im Training

Az Augsburgról: Meg akarjuk nyerni a mérkőzést. Dominánsan akarunk fellépni, mert az idei és az elmúlt szezonban is törtek már borsot az orrunk alá. Ha bajnokok akarunk lenni, akkor az ilyen meccseket is meg kell nyernünk. Ugyanolyan magabiztosan akarunk játszani, mint a Schalke és a Hoffenheim ellen. A csapat nagyon koncentrált és nagyon szenvedélyesen játszik.

Lewandowski négy hétre dőlt ki? Jelenleg úgy néz ki. Nagyon jónak tűnik az állapota, nincsenek problémái.

A kerettervezésről: Jelenleg nincsenek megbeszéléseink és nem is látom ezt szükségesnek.

Kimmichről: Joshua sok pozícióban tud játszani és mindezt nagyon magas szinten is teszi. Szükségünk van egy bizonyos stabilitásra és ő azokhoz a játékosokhoz tartozik, akik stabilitást adnak a csapatnak. Fejlődésének következő szakasza a jelenlegi, hogy a csapatot még jobban vezesse, különösen a hatos poszton. Thiago és ő jelenleg kiemelkedőek ebben a pozícióban.

A hatékonyságról: Az elmúlt hetekben nagyon jó volt a hatékonyságunk, a csapat nagyon magabiztosan dolgozza ki a lehetőségeit. Gyakoroljuk a befejezéseket és a támadásokat. Türelmesnek kell lennünk és ki kell használnunk a területet. Ezt jelenleg nagyon jól csináljuk.

Neuerről, mint kapitányról: Olyan amilyet kíván az ember. Csak tanácsolni tudom a vele való hosszabítást. Manu nem izgatott, tudja mit jelent ő a klubnak. Ki akar várni egy bizonyos fejlődést, ez az ő döntése.

A Bayern rasszizmus elleni harcáról: Ez egy nagyszerű akció a Bayerntől. Fontos, hogy jelet adjunk, főleg a mai világban. Szeretnénk, hogy a csapat rajongói támogassák ezt. A német futball nagyon jó úton halad, ezért remélem, hogy a fókusz középpontjában ismét a sport fog állni.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top