Átigazolási hírek

Flick beleszólási jogot szeretne az átigazolásokba – Klose lehet a másodedzőjeHansi Flick a Sport Bildnek adott interjújában elmondta, milyen követelései vannak, ha marad a klubnál. Beszélt Neuerről, Nübelről, az esetleges segédedzőjéről, Müllerről is. 

„Két dolog van, ami az én nézetem szerintem fontos: Egy klubnak rendelkeznie kell egy filozófiával, milyen focit akar játszani és mi az amit képvisel. Ennek a filozófiának a megvalósítására kell az edzőt kinevezni. Ezután szolgáltatnak témát azok a játékosok, akikkel az adott keretet kiegészíteni, vagy erősíteni kell. Ha új igazolásokról vagy erősítésekről van szó, véleményem szerint az edzőnek is rendelkeznie kell vétójoggal.”

Képtalálatok a következőre: hansi flick salihamidzic

Flick nem csak arra gondolt, hogy visszautasítson egy esetleges átigazolást, hanem a saját ötleteit is szeretné, ha figyelembe vennék.

„A vétójog mindkét dolgot tartalmazza. De a Bayern Münchennél ez jól működik. Mindenről nyíltan tudunk beszélni. Természetesen az edzői stábnak is vannak ötletei, ezért meghatározó, hogy ezeket a dolgokat megbeszéljük és átvitassuk.”
Alexander Nübel megszerzésébe nem vonták bele a Bayern egyelőre nyárig megbízott edzőjét.

„Nem kérdeztek meg róla, de természetesen tudtam, hogy megszerezzük. Ez egy olyan téma volt, ami a következő szezont, a jövőt érinti, amelynél engem sem kellett feltétlenül bevonni a dologba.”

Képtalálatok a következőre: neuer flick

Flick azonban nyomatékosította, hogy teljesen elégedett a jelenlegi kapussal, azaz a csapatkapitány Neuerrel.

„Mindenki tudja mit gondolok Manuról. Ő messze a világ legjobb kapusa, ez nem is kétséges nekem, számomra nincs alternatívája. Manuel a csapat vezére, megfelelő biztonságot nyújt. Nübel egy fiatal, tehetséges kapus.”

Hansi Flick ezenkívül megerősítette, hogy:

▪ Miroslav Klose, a Bayern U17-es csapatának edzője esélyes arra, hogy segédje legyen az első csapatnál.

▪ Müller jövőjéről a játékosnak és a klubnak kell döntenie, de Thomas a klub egyik arca és megérdemel egy bizonyos hálát.

▪ Havertz az U17-es azerbajdzsáni EB óta óriásit fejlődött, gólokat lő és domináns játékos, képes a pálya utolsó harmadában is különbséget tenni.

▪ Werner mindig veszélyes ha nála a labda és sok topklubban képes lenne játszani. Arra viszont nem válaszolt, hogy esélyes-e egy Bayernhez való átigazolása.

▪ Lewandowski egy fontos játékos, akit nagyon nehéz pótolni, de csapatként kell kompenzálni a hiányát. Zirkzee képes lehet betömni a lyukat, ugyanis megvan a tehetsége, viszont bizonyos dolgokban természetesen fejlődnie kell még.

Képtalálatok a következőre: flick kloseFlick beleszólási jogot szeretne az átigazolásokba – Klose lehet a másodedzője
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top