Bundesliga

Zártkapus lesz az Union elleni meccs – halasztás a harmadosztályban, jön a válságértekezlet isA berlini Trettow-Köpenick kerületi egészségügyi hivatal szerdai döntése szerint mégiscsak nézők nélkül, zárt kapuk mögött fogják lejátszani a március 14-ei, Union Berlin – Bayern München mérkőzést. A hivatal követi a koronavírus fertőzésének csökkenését és lehetséges terjedését illető eljárásokat. – jelentette be a klub. Az összes elsőosztályú mérkőzést üres stadionokban fogják lejátszani a csapatok.

A berlini klub keddi, kerületi önkormányzatra hivatkozó bejelentése szerint még az volt tervben, hogy a szurkolók is részt vehetnek a találkozón. A jelenlegi, Európa-szerte szigurú intézkedések miatt ez meglepő és felelőtlen lépés lett volna, így változtattak a menetrenden – még ha ez jelentős anyagi kiesést is jelent a klubok, főleg a kiscsapatok számára.

Dilek Kalayaci, berlini egészségügyi szenátor asszony elmondta:

„A koronavírus terjed. Annak érdekében, hogy lelassítsuk, felelősségteljesen kell eldöntenünk, mi a fontos az életben. Véleményem szerint most lemondhatunk arról, hogy a Bundesliga-mérkőzések nézőközönséggel kerüljenek megrendezésre. A lakosság egészségének védelme fontosabb.”Am Samstag um 18.30 Uhr empfängt Union Berlin den FC Bayern - nun doch ohne Fans.

HARMADOSZTÁLY

Továbbá eldőlt az is, hogy a Bayern II-t érintő harmadosztály következő két, 28. és 29. fordulóját elhalasztják. A hétvégi és a következő hétközi mérkőzéseket legkorábban május elején fogják pótolni. A 30. fordulóról és a továbbiakról hétfőn, egy rendkívüli értekezlet során hoznak döntést a harmadosztályú klubok képviselői.

VÁLSÁGÉRTEKEZLET

A Bundesliga első és másodosztályának szereplői is válságértekezletet tartanak a jövő hét elején, hogy a koronavírus lehetséges következményeit figyelembe véve közösen vitassák meg a szezon további menetét. Bár a DFL-vezérigazgatója elmondta, hogy május közepéig mindenképp lejátsszák a szezont, a BILD szerint legrosszabb esetben idő előtt fel is függeszthetik a bajnokságot. Ez egyelőre egy valószínűtlen opciónak tűnik. Egyelőre.

KORONAVÍRUS-FERTŐZÖTT A HANNOVERBEN

Az első profi játékost mindenesetre már regisztrálták a betegek között: A Hannover játékosának, Timo Hübersnek pozitív lett a tesztje és házikaranténban van. A klub reménykedik, feltételezi, hogy a csapattársak nem fertőzödtek meg. Természetesen az egész csapatra és stábra kiterjedő teszteket elvégezték. Ez, és az ehhez hasonló esetek még átírhatják a Német Labdarúgó Liga azon terveit, miszerint a szezonnak halasztás nélkül, május közepéig véget kell érnie.Zártkapus lesz az Union elleni meccs – halasztás a harmadosztályban, jön a válságértekezlet is
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top