Bundesliga

Rummenigge: A labdarúgás segíthet a pánikba esett embereknek | Flick: Mentalitásbeli meccs lesz



A Bayern vezérigazgatója és Hansi Flick a szombat esti, Union Berlin elleni idegenbeli, zártkapus meccs előtt tartott sajtótájékoztatót – az előtérben természetesen a koronavírussal kapcsolatos bánásmód állt.

RUMMENIGGE:

A DFL döntéséről: Született pár döntés a holnapi játéknapról. A berlini meccsünk meg lesz tartva, viszont a szerdai Bajnokok Ligája mérkőzés elmarad. Valószínűleg ez mind logikus és helyes döntés. Hétfőn ülést tart a Német Labdarúgó Liga, ahol megbeszéljük a további intézkedéseket. Április 2-áig le kell állnunk. Viszont jelenleg senki nem tudja, meddig kell foglalkoznunk a koronavírussal. Helyes út az, ahogyan a DFL kezeli a dolgot. Talán magyarázatra szorul, mi áll a döntés mögött. Ésszerű, hogy ez a játéknap még meg lesz rendezve, a profi labdarúgás végsősorban a pénzügyekről is szól. A televíziós szolgáltató továbbra sem fizet sokat és ha kimaradás történik, sok kis és középcsapat bonyolódik pénzügyi problémába.

Az EB-ről: Ami az Európa-bajnokságot illeti, kedden videókonferenciát tartunk. Lehetséges, hogy a tornát egészségügyi okok miatt el kell halasztani és talán a júniust is klubeseményekre kell felhasználnunk. Nem egyszerű döntés, de azt hiszem, hogy nagy szolidaritással kell ezt a dolgot megközelítenünk. Fontos, hogy kövessük a politikai előírásokat. Amit Herr Spahn és a bajor miniszterelnök utasításba adott, azt nagyon hatékonynak tartom és a focira is segítő hatással lesz. Nyilván hiányozni fog az atmoszféra, az érzelmek és a hangulat. Kicsit furcsa, de helyes döntésnek tartom, hogy megtartjuk a játéknapot. Mindenesetre nem lehet előre megmondani, hogy a Bundesligát és a Bajnokok Ligáját hogyan folytassuk majd tovább.

A válogatott mérkőzésekről: Erősen ajánlom, hogy az UEFA és a FIFA törölje a válogatott mérkőzéseket, különben a játékosok az egész világot körbeutaznák és ez olyan kockázatokkal járna, amelyet nem szabad alábecsülni. Értékelném, ha a válogatott meccseket törölnék.

A DFL-döntéséről: A Bundesligában még nem volt olyan játékos, akinek pozitív lett volna a tesztje. Ez a különbség a többi ligához és sportághoz képest. Felelősségteljesen kezeljük a politika ajánlásait és előírásait. Egy zártkapus meccs nevetséges, de a labdarúgás segíthet abban, hogy a pánikba esett embereknek olyasvalamit nyújtson, amelyhez hozzászoktak. Nálunk mind az 1000 ember pontosan 8:30-ra érkezett meg dolgozni. A mi célunk is az, hogy kivegyük a részünket a koronavírus terjedésének lassulásából.

A továbbiakról: Természetesen mindenki a következményekre és a legrosszabb eshetőségre gondol. Ezeket az UEFA-tól és a FIFA-tól tesszük függővé. De van egy kérdés, amelyet senki nem tud megválaszolni: Meddig tart a korona? Ezenkívül fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogyan kezeljük ezt a témát. Reméljük, hogy gyorsan vége lesz.

A klub munkatársairól: Született ma egy döntés, miszerint hétfőn bezárják az iskolákat és az óvodákat. Minden olyan dolgozónknak, akiknek gyermeke van, azonnal engedélyezzük az otthoni munkavégzést, felkészültünk rá. A legfontosabb, hogy a munkatársaink tudjanak gondoskodni a gyermekeikről. Természetesen dolgozni fogunk, hogy további lépéseket tegyünk, felkészülünk arra is, ha senki nem hagyhatja el az otthonát. Az FC Bayern egy megbízható munkáltató.

A legrosszabb eshetőségről: A csapat csak azzal a stábbal utazik, akikkel közvetlen kapcsolatban áll. A legrosszabb eshetőség, hogy egy dolgozónk vagy egy játékosunk megfertőződik. Ebben az esetben 14 napig karanténba kell vonulnunk és nem tudunk játszani.

Üzenet a rajongóknak: Kérem ne jöjjenek Berlinbe és ne kovácsolódjanak össze a stadion előtt. Minden olyan kontaktust meg kell akadályoznunk, amely felgyorsíthatja a vírust. Kérem ne jöjjenek.

Az óvintézkedésről: A munkatársainkat többször is figyelmeztettük a viselkedési normáról. Nem tesztelünk minden nap, azt hiszem ez nem is lenne lehetséges. Ha valami feltűnőt észlelünk, természetesen azonnal kivizsgáljuk az esetet. Ha egy játékosunk vagy dolgozónk tesztje pozitív lesz, mindannyian karanténba megyünk, ez az utasítás.



Die Deutsche Fußball Liga hat am Freitag beschlossen, das Auswärtsspiel des FC Bayern in Berlin wie geplant stattfinden zu lassen.

HANSI FLICK:

A zártkapus meccsről: Nehéz lesz, ilyet még én magam sem éltem át. Mentalitásbeli mérkőzés lesz, nem olyan futballmeccs, amelyet megszokhattunk. A csapat szenzációs tavaszt játszott eddig, a triplázás is teljesíthetőnek tűnt. Mindenkinek felelősségteljesen kell kezelnie ezt a szituációt, hogy a vírus a lehető leglasabban terjedjen. Lejátsszuk ezt a fordulót, ez a munkánk. Elfogadjuk a döntést és a szituációt, olyan profin kell kezelnünk a helyzetet, mint egyébként – az Union elleni mérkőzésre kell koncentrálnunk. A csapatot illetően nem látok olyan tendenciát, amely szerint nem akarnak játszani.

A vírusról: Személy szerint nem félek tőle. 55 éves vagyok és nem igazán tartozom a veszélyeztetett csoportba. Viszont minden embernek van családja és olyan családtagja, aki közel áll ehhez a csoporthoz. Ezért kell egy bizonyos felelősséggel kezelnünk a témát. Ami Olaszországban történt, az valószínűleg nálunk is előfordulhat, azaz talán senki nem hagyhatja  majd el a lakását. Ezekben az időkben a lakosság összetartóbb.

Az edzésekről: Ma edzünk, holnap játszunk, aztán majd meglátjuk hogyan tovább. Figyelemmel kell tartanunk, hogy a csapat továbbra is fitt maradjon, egyszerűen alkalmazkodnunk kell az új szituációhoz. Profin fogunk felkészülni.



Rummenigge: A labdarúgás segíthet a pánikba esett embereknek | Flick: Mentalitásbeli meccs lesz
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top