Bundesliga

DFL-válságértekezlet – „Senki nem feltételezi, hogy lesznek még nézők a meccseinken”A Bundesliga első és másodosztályának 36 csapatának képviselői (a Bayerntől Rummenigge) március 16-án hétfőn rendkívüli gyűlésen vettek részt, hogy a bajnokság jövőjéről diskuráljanak. A szereplők természetesen fizikai kontaktus nélkül üdvözölték egymást és másfél méteres távolságban tartották meg az értekezletet. Három fő témát érintettek: A német tartományok, helyi szervek politikai helyzetét, a bajnoki menetrend alternatív megoldásait és a klubok anyagi helyzetét.

Karl-Heinz Rummenigge und Hoffensheims Peter Görlich (l.) kommen bei der außerordentlichen Sitzung der DFL an

A három órás frankfurti megbeszélés során a menetrendet illetően nem sokra jutottak: a korábbi megállapodásnak megfelelően a 26. után a 27. forduló is biztosan elmarad, de a válogatott szünet utáni játéknap megrendezése is valószínűtlen. A döntés értelmében maradtak a korábban kitűzött, április 2-ai szünetnél, amely természetesen további hetekkel is elhúzódhat. Christian Seifert, a DFL-vezére március 30-ára újabb gyűlést tervezett.„Gazdasági teljesítmény szempontjából minden klub extrém forgatókönyveket készít. Senki nem tudja megmondani, hogy mikor lesznek újra mérkőzések. A közeli jövőben a zártkapus meccsek jelentik az egyetlen túlélési esélyt. Ezért kérem megértésüket és támogatásukat abban, hogy át kell gondolnunk ezt. (…) A vírus visszaszorítása a legfontosabb. Minden klub azt szeretné, hogy valamilyen módon – jogilag és egészségesen – szabályosan tudjuk a szezont befejezni.”

Christian Seifert bei seiner Pressekonferenz am Montag zur Corona-Krise

Watzke, a BVB képviselője az ARD-nak elmondta:

„Ha játszunk még ebben a szezonban, akkor azok zártkapus meccsek lesznek. A Bundesligában senki nem feltételezi azt, hogy lesznek még nézők a meccseinken.”

Seifert nyilatkozott, miért akarják feltétlenül befejezni a szezont – akár zártkapus meccsek előtt is.

„TV-s bevételek, jegybevételek és szponzoráció nélkül sok csapat kerül akut veszélybe. Többről van szó, mint pár focimeccsről. 56.000 állásról és 10.000 további, kapcsolódó munkahelyről beszélünk.”

A képviselők tehát március végén, az akkori állapotot felmérve újabb gyűlésen vesznek részt. Reméljük addigra javulni fog a helyzet.


DFL-válságértekezlet – „Senki nem feltételezi, hogy lesznek még nézők a meccseinken”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top