Átigazolási hírek

Ez szól Alaba maradása és távozása mellettDavid Alaba szerződése 2021-ig szól és hosszabbítása egyelőre kérdéses – pár napja kiderült, hogy a 222 milliós Neymar-transzfert nyélbe ütő és Lewa 2018-as Realba való átigazolását is eleinte elősegíteni kívánó Pini Zahavi lehet az osztrák új ügynöke.

A BILD és a Sport Bild információi szerint Alaba lehetséges távozásának konkrét oka az lenne, hogy Joshua Kimmich szélsővédőből lett középpályásként kap lehetőséget a Bayernnél. A lap háttérinfója szerint Alaba 2016 márciusi szerződéshosszabbításának egyik feltétele az volt, hogy az osztrák válogatotthoz hasonlóan a bajorok középpályáján is bizonyíthasson, amelyre nem került sor. Ellenben Joshuával, aki Flick kinevezésével azonnal állandósult tagja a középpálya védekező részlegének.

Képtalálatok a következőre: alaba kimmich

Ez persze még nem jelenti azt, hogy Alaba távozik, saját elmondása szerint remekül érezte magát a középhátvéd poszton, ahol nagyobb felelősséget vállalhat és többet irányíthatja a játékot. A BILD összegyűjtött pár szempontot, ami David maradása és távozása mellett szólhat.✅ Ez szól a maradása mellett:

▪ Alaba hierarchiában betöltött szerepe Hansi Flick kinevezésével nőtt, a Bayern jelenlegi mestere nevezte ki az osztrákot a védelem vezérének. A szurkolók imádják is szeretik őt.

▪ Egy új szerződéssel a legjobban kereső játékosok közé tartozhat a Bayernnél.

▪ Barátnője, a müncheni születésű Shalimar decemberben világra hozta közös gyermeküket. Alabának ezenkívül Kitzbühelben van egy nyaralója és otthona, Bécs sincs Münchentől messze.

Képtalálatok a következőre: alaba shalimar

🚫 Ez szólhat a távozása mellett:

▪ Alaba régóta kokettál azzal, hogy egy külföldi topklubnál játsszon. 28 évesen valószínűleg az utolsó esélye lenne arra, hogy álmát Spanyolországban vagy Angliában teljesítse be.

▪ Alphonso Davies személyében egy őstehetsége van a Bayernnek a balbekk pozícióba. Kérdés, hogy hosszútávon is Alaba lenne-e a Bayern védelmének vezére a belsővédő poszton.

▪ Alaba mindig a hatos posztról áhítozik és erre nagyobb esélye lehet egy külföldi klubnál. Természetesen megvan az esély arra, hogy máshol is a védelembe állítsák őt.Ez szól Alaba maradása és távozása mellett
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top