Interjúk és nyilatkozatok

Neuer: „Természetes, hogy belemegyünk a fizetéscsökkentésbe”Manuel Neuer a Bayern csapatkapitányaként jelentős részt vállalt abban, hogy a vezetőséggel való megbeszélések során a játékosok is lemondtak fizetésük 20 százalékáról – a bajorok így az ideiglenesen munkanélküliként maradt alkalmazottait is probléma nélkül tudja a járvány ideje alatt tehermentesíteni.

„Mi, profi labdarúgók különlegesen kiváltságos foglalkozási csoportba tartozunk. Magától értetődő, hogy belemegyünk a fizetéscsökkentésbe, ha a szükség úgy kívánja. A Bayernnek kb. 1000 alkalmazottja van, és még sok olyan személy veszi körül a klubot, akik fontos feladatokat töltenek be. Csapatként segíteni és biztonságot akarunk nyújtani nekik a lemondásunkkal.”

A képen a következők lehetnek: , szöveg, amely így szól: „BAYERN MUNCHEN BAYERNSZEKTOR A Bayern összes játékosa, a teljes vezetőség, és a felügyelőbizottság tagjai is lemondanak fizetésük 20 százalékáról a szolidaritás és a koronavírus okozta gazdasági károk jegyében- ezzel a kb ezer fős személyzet tehermentesítése sem jelent problémát a klub számára.”

A csapat magjából álló tanács, illetve Rummenigge, Brazzo és Kahn megegyeztek abban, hogy a klub játékosai, vezetői és a felügyelőbizottság tagjai egyaránt lemondanak éves fizetésük egyötödéről.Neuer nem csak a klub játékosaként segít, hanem a válogatott társaival is felajánlott egy 2,5 millió eurós, koronavírus elleni támogatást

„Egyáltalán nem esett nehezemre a döntés, mert ez természetes. A játékosok egy bizonyos köre megbeszélte a csapatmenedzsmenttel a dolgot, majd csapatkapitányként az én feladatom volt a többieket értesíteni erről. Nagyszerűek voltak azok az azonnali, pozitív visszajelzések, amelyeket minden egyes beszélgetésnél tapasztaltam.”

Képtalálatok a következőre: neuer nationalmannschaft

A pénteken 34. életévét betöltő, hosszabbításon dolgozó kapus örül az élsport, vírus elleni támogatásának.

„Természetesen az nagyon szép dolog, amit sok klub felől hall az ember. De azt sem szabad elfeledni, hogy rengeteg olyan sportoló van, akik évek óta fáradhatatlanul segítik a társadalmat.”

Neuer ezt önmagára is értette, ugyanis a „Manuel Neuer Kids Foundation” alapítványával évek óta segít a hátrányos helyzetű gyermekeknek és fiataloknak.Neuer: „Természetes, hogy belemegyünk a fizetéscsökkentésbe”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top