Bundesliga

Összefogott a négy német topcsapat – „A szolidaritás nem csak üres beszéd”A DFL csütörtöki közleménye szerint a Bundesliga idei négy Bajnokok Ligája indulója, azaz a Bayern, a Dortmund, a Lipcse és a Leverkusen összesen 20 millió eurót bocsájtottak a Bundesliga első és másodosztályának rendelkezésére, hogy a klubok koronavírus okozta gazdasági nehézségeit enyhítsék. A pénz elosztásának mértékéről a Német Labdarúgó Liga elnöksége dönt majd.

Rummenigge: „A másik három Bajnokok Ligája résztvevővel közösen akarjuk a Bundesliga I és II összes klubja iránt érzett szolidaritásunkat ezzel a kezdeményezéssel jelezni. Ezekben a nehéz időkben fontos, hogy az erősebbek támogassák a gyengébb lábakon élőket. Ezzel is akarjuk jelezni, hogy a labdarúgás egy összetartó erő.”

Christian Seifert, a Német Labdarúgó Liga első embere is nagyon hálás volt az élmezőnyben szereplő klubok összetartásáért:

„Ez az akció hangsúlyozza, hogy a Bundesliga első és másodosztályában uralkodó szolidaritás nem csak üres beszéd. A DFL-elnöksége az összes klub közösségének nevében nagyon hálás a Bajnokok Ligája négy résztvevőjének.”Összefogott a négy német topcsapat – „A szolidaritás nem csak üres beszéd”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top