Átigazolási hírek

Rummenigge: Az érkezők témáját egyelőre jegeljük; csak a lejáró szerződésű játékosokkal beszélünk



Kalle a TZ-nek adott nyilatkozatában beszélt Alaba ügyéről, az átigazolások jegeléséről, a szerződéshosszabbítási megbeszélésekről és Zahaviról is.

A Bayern vezérigazgatója reagált arra a pletykára, miszerint Zahavi azt próbálta volna elintézni, hogy Alaba és Sané váltsanak klubot.

„Ahogy hallottam, olyan pletykák keringenek, hogy David Alabát szívesen elcserélnénk Leroy Sanéra. Erre világosan és határozottan mondom, hogy egy Grimm mese és semmi köze a valósághoz. Szeretném világosan kifejezni, hogy ez egyáltalán nem opció a Bayern számára, nem a vásárban vagyunk.”

Bayern proposed swap deal for Leroy Sané - David Alaba turned down ...

A klub most arra koncentrál, hogy a szerződéssel rendelkező játékosok hosszabbítását tudja nyélbe ütni.

„Szeretném hangsúlyozni, hogy most csak azokkal a játékosokkal vezetünk megbeszéléseket, akiknek 2021-ben jár le a szerződésük. Tehát Manuel Neuerrel, Thomas Müllerrel, Thiagoval, David Alabával stb. Mindannyian hatalmas szolgálatot tettek az FC Bayernért, ezt figyelembe kell vennünk.”

A reengeteg pletyka ellenére Kalle elmondta, hogy a koronavírus miatt egyelőre kivárnak az új érkezők kilétét illetően.

„Ma senki nem tudja pontosan megmondani, hogy az elkövetkezendő hetekben vagy hónapokban milyen hatást gyakorol a labdarúgásra a koronakrízis. Ezért az érkezők témáját egyelőre jegeljük. Viszont az már ma biztosnak tűnik, hogy az átigazolási díjak és a fizetések is felülvizsgálatra kerülnek majd Európa összes csapatában.”




David Alaba (l.) und Karl Heinz Rummenigge.

Rummenigge érintette az Alaba ügynökeként előlépő Pini Zahavi személyét és a soron következő tárgyalásokat.

„A Lewandowskival kapcsolatos tevékenysége által viszonylag jól ismerem Pini Zahavit. Komoly és megbízható ügynöknek tartom őt, akivel meglehet beszélni a dolgokat. Feltételezem, hogy fair megoldást találunk majd, ha David az FC Bayernnél szeretne maradni. A müncheni vezetők is nagyon remélik, hogy Alaba meghosszabbítja a szerződését.”

A 27 éves osztrákról is csak szuperlatívuszokban beszélt.

„Nagyon értékes játékosa ő az FC Bayernnek, mind sportszakmai szempontból, mind a karaktere miatt. A saját ificsapatunkból került fel és 2008 óta állandó eleme a klubunknak, tehát szinte egy FC Bayern alappillér. Jól emlékszem még arra, hogy tette meg Louis van Gaal alatt az első lépését a profiknál – azóta lenyűgöző fejlődésen ment keresztül.”

Rummenigge: „Alaba Gerücht Grimms Märchen“ | krone.at

Alaba a koronavírus előtti hetekben a belsővédő pozícióban kapott bizonyítási lehetőséget.

„Az új szerepében David különösen fontos a csapatnak. Jó ötlet volt Hansitól őt a szélsővédő pozícióból középre vezényelni.”



Rummenigge: Az érkezők témáját egyelőre jegeljük; csak a lejáró szerződésű játékosokkal beszélünk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top