Interjúk és nyilatkozatok

Kahn: Nübel kivételes lehetőség előtt áll; Az edzőnek is elő kell terjesztenie az elképzeléseit



Alexander Nübel, a Schalke jelenlegi kapusa a következő szezont a Bayern csapatánál kezdi meg – az elméleti terv szerint 2-3 évig Manuel Neuer árnyékában tanulhat, hogy előbb-utóbb átvegye a stafétabotot a világbajnok kapustól. Neuernek más elképzelései vannak, ugyanis a 2021-ig szóló szerződését 2025-ig szeretné meghosszabbítani a Bayernnel, a klub viszont egyelőre csak 2023-ig kínál neki kontraktust. A 34 éves kapus fejében két verzió létezik: öt év múlva vagy a Bayernnél fejezi be a pályafutását, vagy 2021-ben távozik a klubtól – írja a Sport Bild.

Oliver Kahn, a Bayern vezetőségi tagja és leendő igazgatója a lapnak adott nyilatkozatában érintette a két kapus helyzetét.

„Manuel Neuer a klub identifikációs figurája, az eredmények és az állandóság szól mellette. Hasan Salihamidzic céltudatosan és szervezetten dolgozik ezeken a dolgokon. (…) Alapjában véve a kapusok képesek idősebb korukig is játszani, ahogy azt én magam is bizonyítottam. A magas szint tartása viszont már egy nagyobb kihívást jelent.  (…) Alexander Nübel személyében egy nagyon tehetséges kapust szereztünk, akinek lehetősége lesz Manuel Neuer mögött fejlődni és tanulni. Ez a lehetőség, azaz nap mint nap a világ legjobb kapusával dolgozni, nem sokaknak adatik meg.” 

A Titán január 1-től állt a klub szolgálatába, de máris komoly kihívással néz szembe, a koronavírus miatt ugyanis nincs lehetősége hátradőlve végezni a munkáját.

„Nem helyezkedhetek kényelembe, mert a gépteremben kell segítenem, hogy a hajó irányban maradjon. Videókonferenciával indul a nap, ahol a következő lépésről beszélünk. Főleg az alkalmazottakkal való kommunikáció áll az előtérben. Minden szoros együttműködésben történik a teljes vezérkarunkkal és a Bayern alkalmazottaival.”




Hogy milyen hatással lesz a vírus az átigazolási piacra és a klubok gazdasági helyzetére?

„Az abszolút topjátékosok továbbra is elérhetőek lesznek a piacon – hogy továbbra is azon az extrém nagyságrendben fognak-e mozogi, az kétséges. (…) A Bayern sem szabadulhat meg a piac feltételeitől, így a jövőben is európai topjátékosok lesznek a klub keretében. Viszont fontos, hogy saját tehetségeket tudjunk integrálni a csapatunkba. (…) Aki meghatározó szerepet akar játszani a Bayernnél, annak nem csak sportszakmai képességekkel kell rendelkeznie, hanem karakterisztikailag, mentális szempontból is fejlettnek kell lennie.”

Oliver Kahn visits team training in Doha - FC Bayern

Oliver Kahn kitért Hansi Flick legutóbbi nyilatkozatára is – a Bayern mestere elmondta, hogy szerinte az edzőknek is joguk van beleszólni egy klub átigazolásaiba.

„Természetesen egy edző nagyon fontos tényező az átigazolási terveinkben. Hasan Salihamidzic, Hansi Flick és én intenzív eszmecserét folytattunk erről és más témákról is. Az edző megteheti és meg is kell tennie, hogy előterjessze az elképzeléseit. A lényeg, hogy egy irányba mozogjunk, hogy továbbfejlesszük a csapatot.”



Kahn: Nübel kivételes lehetőség előtt áll; Az edzőnek is elő kell terjesztenie az elképzeléseit
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top