Sajtótájékoztatók

Flick: Jó érzés ismét a pályán lenni és felhúzni a futballcsukátA Bayern 2023-ig hosszabbító edzője egy videós sajtótájékoztató keretein belül többek beszélt a jelenlegi helyzetről, az edzésről saját maga illetve Müller szerződéshosszabbításáról, Boatengről, Kloséról, Neuerről is.

A jelenlegi helyzetről: Tartanunk kell azokat az intézkedéseket, amelyeket a jelen szükségessége mellett előírtak. Természetesen reméljük, hogy hamarosan ismét játszhatunk. A DFL ezzel kapcsolatban létrehozott egy operatív törzset és olyan utasításokat adott, amelyeket be kell tartanunk – mindazonáltal nyitottnak kell lennünk a rövidtávú változásokra. Készen fogunk állni, amikor újra indul a bajnokság. Ez nem rajtunk múlik, viszont továbbra is szépen be kell tartanunk az irányelveket.

A szerződéshosszabbításáról: Bizalmas és jó megbeszéléseket vezettünk. Azt hiszem jó úton járunk és remek alappal rendelkezünk. Örülök, hogy az edzői stábommal együtt, további három évig dolgozhatunk ezzel a csapattal. Az FC Bayernnél eredmények kellenek, ez az én elvárásom is. Főleg a mostani helyzetben tudja az ember felértékelni, hogy az FC Bayern a munkáltatója. Egyszerűen fontos, hogy egy bizonyos biztonságban érezzük magunkat.

Bundesliga zurück auf dem Trainingsplatz - Sport - Badische Zeitung

A jelenlegi „kiscsoportos” edzésekről: A jelenlegi edzésterv mellett is megpróbálunk példaképként viselkeni. Az irányelveket gondosan és fegyelmezetten betartjuk, azaz kerüljük a fizikai kontaktust és nagyobb hangsúlyt fektetünk a technikai szempontokra. A három hét Cybertraining mellett jó érzés ismét a pályán lenni és felhúzni a futballcsukát. Ez azért is fontos, mert az embernek egy idő után szüksége van bizonyos dolgokban ismét járatosnak lenni. A játékosoknak ez egy jó váltás, megpróbálunk változatos edzést kínálni nekik.

Müller szerződéshosszabbításáról: Természetesen nagyon örülök, hogy Thomas hosszabbított. Edzőként sokat beszélek a játékosokkal, olyan témáról is, ami a jövőjüket illetik. Végsősorban ezek olyan döntések, amelyeket mindenkinek saját magáért kell meghoznia.

Egy lehetséges kétcsatáros rendszerről: Ha az ellenfél nagyon mélyen védekezik, akkor a kétcsatáros rendszer abszolút lehetségesnek számít. A következő szezonban is rugalmasabbnak kell lennünk, több opcióval kell rendelkeznünk.

Kloséról, mint lehetséges másodedzőről: Miro jövőre elvégzi az UEFA Pro Licenszet. Ugyanaz érvényes rá, mint a játékosoknál, nem szabad sokat beszélni erről – a gondolatait mindenki befolyás nélkül a sajtó elé tárhatja. Mirot, nagyon lojális, szimpatikus és közösségi embernek ismertem meg és minden bizonnyal jót tenne az edzői stábnak is. De ez nem csak rajtam múlik, hanem elsősorban rajta.A stábjáról: Mindig felmerül, hogy milyen tulajdonságú segítőt szeretne az ember. Jelenleg nagyon elégedett vagyok a stábommal. A játékfilozófiát illetően fontos, hogy ugyanaz legyen az elképzelés. De természetesen gondolkodom, hogyan lehetne a csapatot még jobban optimalizálni.

Az ifimunkáról: A Bayernnél eredményesnek kell lenni és szép futballt kell játszani, csapatot kell alakítani. Jó dolog, hogy a fiatal játékosok is velünk edzenek, az edzést, fegyelmet, koncentrációt illetően sokat tudnak tanulni a profiktól. De ez egy folyamat része. Az utánpótlásrészlegen a legmeghatározóbb a technika, minden más automatikusan épül hozzá.

Neuer jövőjéről: Manuelt régóta ismerem. Jól megértjük és nagyra becsüljük egymást. Az ő döntése lesz, de ő is tudja, hogy mit jelent ő a Bayernnek. Nem csak én, hanem az egész klub örülne, ha hosszabbítana.

A szerződéshosszabbításokról: Ezek is olyan döntések, amelyeket minden játékosnak a saját maga érdekében kell meghoznia. Az elmúlt hetekben és hónapokban már hangsúlyoztam, hogy milyen fontos nekünk Neuer, Alaba vagy Thiago. Az elmúlt fél évben óriási fejlődést vettek és valódi húzóemberei a csapatnak. Ezt a klub is érzékelte, remélem, hogy a megfelelő irányba fogunk haladni.

Bayern Munich return to training for first time since coronavirus ...

Boateng jövőjéről: Mindannyian elégedettek vagyunk a fejlődésével. Az edzői stábbal támogatójaként állunk mellé, de rajta is múlik mit kínál. A fejlődése nagyon pozitív volt, van még egy év a szerződéséből. Természetesen elért már egy bizonyos kort, amelyben neki is látnia kell, hogyan tervezi a jövőjét – de jelenleg a Bayern játékosa. Mindent megteszünk, hogy itt töltse ki a szerződését, ha a maradás mellett dönt. Neki kell döntenie, hogy mit csinál. A támogatásunkat eddig is élvezte, és ezután is élvezni fogja.

Az átigazolásokról és a vétójogáról: A beleszólási jog teljesen normális, ez az elődeimnél is így volt. Természetesen együtt, és csak a csapaton belül beszélünk a kerettervezésről.Flick: Jó érzés ismét a pályán lenni és felhúzni a futballcsukát
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top