Edzőkérdés

Klose az UEFA Pro Licenszre hajt – Flick segédedzője lesz?A Német Labdarúgó Szövetség megerősítette, hogy Miroslav Klose, a Bayern U17-es csapatának edzője és a klub egykori játékosa részt vesz egy 2020 júniusában induló „futball-tanárképző” tanfolyamon. A tizenegyhónapos képzést követően a diplomások megkapják a legmagasabb európai engedélyt, az UEFA Pro Licenszet, amellyel az UEFA összes tagországában, a legmagasabb szinten tevékenykedhetnek.

„Aki ismer engem, az tudja, hogy az életem során mindig a lehető legjobb képzettséget szerettem volna elérni. Ezért is örülök ennek a tanfolyamnak és annak, hogy az edzői képzésem során a következő fontos szintre érhetek.”

A 41 éves Klose 137 válogatott meccsen lőtt 71 góljával a Nationalmannschaft történelmének legeredményesebb gólszerzője, egyben a VB-történelmének gólkirálya is. 2014-ben VB-t nyert, 2018 óta pedig a Bayern utánpótlásában dolgozik.. Korábbi és újramelegített pletykák szerint ő lehet Hansi Flick lehetséges másodedzője. Jól ismerik egymást, sokáig dolgoztak együtt a válogatottban is.

„Ha elvégzem a futballtanári tanfolyamot, akkor bizonyos értelemben ennek is kell lennie a célomnak. Viszont még teljesen elégedett és boldog vagyok az ificsapatommal.”Klose az UEFA Pro Licenszre hajt – Flick segédedzője lesz?
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top