Egyéb

9 milliárd eurónyit esett a világ játékosainak értéke a Transfermarkt szerintA legnépszerűbb futballal foglalkozó német weboldal, a Transfermarkt – reagálva a COVID-19-járvány okozta gazdasági visszaesésre – frissítette valamennyi futballista becsült értékét. Nézzük, hogyan változtak a számok!

Ahogy sejteni lehetett, a labdarúgók időszakos értékét a világon legpontosabban megbecsülő német weblap rengeteg játékos állapotát frissítette szerte a világon. Nagy változások nem történtek az élbolyban, azonban összességében 9 milliárd eurónyit esett a futballpiac értéke a lap szerint. A világ összes futballistájának mutatója 20 százalékot esett, kivéve az 1998 után születetteknek, akiknél fiatal koruk miatt csak 10%-os deficittel számoltak a szakértők.

Így járt Kylian Mbappé is, aki a járvány kitörése előtt még 200 milliót ért, mától azonban 180 millió euró az értéke. A francia így is maradt a világ legértékesebb labdarúgója. Az első tízbe befért még három liverpooli, Mané (4. hely), Salah (5.) és Alexander-Arnold (10.), Neymar (2.), Sterling (3.), Kane (6.), De Bruyne (7.), Messi (9.), valamint a legértékesebb Bundesliga-játékos, Jadon Sancho (8.) is. A most felsoroltak értéke 100-130 millió euró közé tehető.

Jadon Sancho, one more problem in the mess of Borussia Dortmund

Az angol kiváló szezont futott, 35 meccsen 17 gól és 19 assziszt állt a neve mellett.

A Bayern München játékosainak új összértéke 756,8 millió euró lett, a legértékesebb kerettag pedig  Serge Gnabry, a maga 74 millió eurójával. Utána következik Kimmich (64 millió €), Lewandowski (56 millió €), Coutinho (56 millió €) és Lucas Hernandez (56 millió €). A teljes listát ezen a linken tekinthetitek meg. Érdekesség, hogy az élete szezonját futó Robert Lewandowski csak az 58. legértékesebb labdarúgó a világon. Mindez betudható annak, hogy a lengyel idén már 32 esztendős lesz, valamint annak, hogy a Bundesliga csak a negyedik legértékesebbnek számító bajnokság (az más kérdés, hogy mennyire túlárazott az első két helyen álló angol, illetve spanyol liga).

The resurgence of Serge Gnabry from Premier League failure to ...

Serge hullámzó, de összességében eredményes idénye, valamint fiatal életkora miatt a 24 legértékesebb labdarúgó jelenleg a világon a Transfermarkt szerint.

A legértékesebb német Kai Havertz 81 millió eurós címkével, a legtöbbet érő magyar pedig a Lipcse védője, Orbán Willi (16 millió €), mögötte szorosan Szoboszlai Dominik (13,5 millió €). A Bayern München egyébként a világ legértékesebb tizenöt csapata közül a legkisebb átlagéletkorú kerettel rendelkezik, mindössze 25,1 esztendővel. Ezt a listát itt, további érdekességeket pedig itt találhattok – természetesen német nyelven.

Hogy tovább fog-e csökkenni a játékospiac átlagértéke és ez hogyan mutatkozik meg a gyakorlatban (az átigazolások alkalmával), azt még nem lehet tudni. Valószínűsíthető, hogy komoly változások lesznek az elmúlt 3-4 évben megszokott átigazolási árakhoz képest, ehhez pedig viszonylag pontos előrejelzést készít a Transfermarkt, úgyhogy érdemes figyelni az újabb híreket.

9 milliárd eurónyit esett a világ játékosainak értéke a Transfermarkt szerint
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top