Interjúk és nyilatkozatok

Matthäus: Minden anya olyan vőt szeretett volna, mint HansiJoachim Löw mellett Lothar Matthäus is kapott egy bekezdést, hogy írjon pár sort a Hansi Flickkel való kapcsolatáról.

 

Hansi Flick 1985-ben egy fiatal, ambíciózus játékosként igazolt hozzánk az FC Bayernhez.

Ami lenyűgözött, hogy már akkor is nagyon odafigyelt az étkezésére és az alvásra. Hansi hihetetlenül fegyelmezett volt. Privátban értesültem arról, hogy a müncheni Soll negyedben szomszédok voltunk és osztozkodtunk a garázson.

Tényleg mindig nagyon korán ment az ágyba. Egy mintaprofi volt, minden anya ilyen vőt szeretett volna. A pályán lényegretörő volt, nem tűrt el semmit.

FC Bayern: Hansi Flick watscht Lothar Matthäus ab – "Das ist ...

Amikor már nem kapott több játéklehetőséget a Bayernnél, én már Olaszországban voltam. Az 1990-es kölni átigazolásában viszont érintett voltam. Felhívtam az FC akkori sportigazgatóját, Udo Latteket és elültettem Flick megszerzését. Viszont edzőként sem veszítettük el őt soha a szemünk elől.

Én voltam az, aki Hansit segédedzőnek szerezte meg a Salzburghoz. Emlékszem, amikor egy Bajnokok Ligája selejtező után odajött hozzám és Oliver Bierhoff telefonhívásáról számolt be nekem. Én már tudtam a DFB terveiről, hogy őt akarják megszerezni Löw asszisztensének.

Hansi megkérdezte: „Elengedsz?” azt válaszoltam, hogy „Annyira örülök neked, hogy még biciklivel is elvinnélek Frankfurtig.”Matthäus: Minden anya olyan vőt szeretett volna, mint Hansi
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top