Bundesliga

Május 9-én folytatódhat a Bundesliga – ezek a korlátozások lépnek érvénybe

Markus Söder és Armin Laschet miniszterek, illetve Jens Spahn német egészségügyi miniszter szerint is nagy esély van a Bundesliga május 9-ei folytatására, sőt, valószínűleg ez be is fog következni. A szezont legkésőbb június 30-ig le kell játszani.

Spahn: A zártkapus meccsek lehetősége ismét valós. Fontos, hogy a fertőzési kockázatot minimalizáljuk, így május 9-én, futballszurkolók milliói számára térhet vissza a normalitás egy szelete – még ha üres lelátók előtt is történne ez meg.

A miniszterek hangsúlyozták, hogy ebben a szezonban nem kell nézőközönségre számítani, és a stadion előtt sem gyülekezhetnek a szurkolók. Rummenigge biztos benne, hogy ez nem is fog megtörténni – nem csak felhívniuk kell erre a rajongók figyelmét, hanem meg is kell tudniuk akadályozni ezt.

Egy világos koncepciót is kidolgoztak már: 

A stadionban csak 126 személy tartózkodhat – csapatonként összesen nyolc edzőt, bizalmast és dokit engednek be, illetve az eddigi 12 labdaszedő helyett 4 fog tevékenykedni. A közvetítésért felelős rendező, kamera és hangtechnikus, műsorközvetítők közül 36-an lehetnek a helyszínen – VIP vendégek és a funckió nélküli vendégek viszont nem léphetnek be a területre. A rendfenntartásért az eddigi 300 helyett 30-an felelnek, a stadion előtt pedig a szurkolói összejövetelek megakadályozása miatt további 50 emberrel terveznek.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top