Egyéb

Ilyen előzményekkel került Davies a Bayernhez – „Hasan többet látott benne, mint mindenki más”



Az Bayern delegációja 2018 nyarán Edmondonba utazott, hogy szerződést kössön Alphonso Daviesszel – Brazzoék a repülőtéren találkoztak a játékossal, ügynökével és szüleivel, majd miután a bajorok véglegesítették a tervüket, Victoria Davies különös kéréssel fordult a bajorokhoz: megkérte őket, hogy a klub figyeljen arra, hogy gyermekük továbbra is jófiú maradjon. Salihamidzic helyeslő válasza után a szülők aláírták az akkor még kiskorú Davies szerződését.

FC Bayern sign Alphonso Davies until 2023 - FC Bayern Munich

A 19 éves Davies jófiú maradt és az év felfedezettjévé vált – nem csak a Bayernnél, hanem a világ labdarúgásában is ismert lett. A Chelsea elleni BL-meccsen mutatott remek teljesítményével felhívta magára a futballvilág figyelmét. Nem is kellett több ahhoz, hogy már aznap este az új, jobb kondícikókat tartalmazó szerződéséről tárgyaljon a klub és a játékos ügynöke – ezt a napokban, 2025-ig alá is írt a szupertehetség.

Brazzo: Alphonso szerves része a csapatnak. Lenyűgözően bizonyította a tehetségét, a sebességével, a játékkedvével és a szorgalmával a nulláról 100-ig jutott. Reméltük, hogy gyorsan eljut erre a szintre, de nem számítottunk arra, hogy ez ennyi idő alatt sikerül neki. Lenyűgöző, nem mindennapi a szezonban nyújtott teljesítménye.

Match reactions to Bayern Munich's Round of Sixteen victory over ...

Daviest először a Bayern megfigyelési részlegének vezetője, Marco Neppe fedezte fel a nemzetközi adatbázisokban, majd később közvetlenül a pálya mellől térképezte fel a teljesítményét. Miután Neppe meggyőzte Salihamidzicet a játékos képességeiről, mindkettejük számára világossá vált, hogy a srác szokatlanul komoly, de megérős befektetés lesz a klub számára. A Bayern bónuszokkal együtt 18,8 millió eurós szerződést kötött a Vancouver Whitecaps csapatával.

Neppe, Salihamidzic és Michael Gerflinger jogász további megbeszélésekre utazott Kanadába. Alphonso ügynöke, Nedal Huoseh elmondta, hogy sok ajánlatot kaptak és a második legjobb megkeresés a VFB Stuttgarttól érkezett. Nem ők és a Bayern ajánlották a legtöbb pént, viszont ennél fontosabb volt számukra, hogy mindkét csapat, de főleg a Bayern, alapos tervvel rendelkezett a játékos jövőjét illetően.

Neil Sang, MSD on Twitter: "Being part of the biggest transfer ...

Salihamidzic egy PowerPoint prezentációval készült meggyőzni a játékost és az őt képviselő ügynököt a Bayernről. Felvázolta, hogy szélsőként terveznek vele, de mivel a korábbi csapatában és a válogatottban is játszott már a balbekk poszton, akár abban a pozícióban is lehetősége nyílhat a bizonyításra. Brazzo ecsetelte, hogy a Bayernnek szűk kerete van, így Daviesnek jó lehetősége van arra, hogy játékhoz jusson.

Nedal Huose, Davies ügynöke: Hasan azt mondta, hogy szerinte Alphonso a világ egyik legjobbja lehet a posztján. Senkinek nem volt olyan világos elképzelése arról, hogy mit akar elérni Alphonsoval, mint a Bayernnek. Hasan az, aki több potenciált látott benne, mint mindenki más, ő az, aki Németországba csábította őt.”

Forrás: Süddeutsche Zeitung

Ilyen előzményekkel került Davies a Bayernhez – „Hasan többet látott benne, mint mindenki más”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top