Interjúk és nyilatkozatok

Schweinsteiger nyílt levél Juppnak: „Óriási tapsviharral fogadtunk, majd megláttunk téged a táncparketten”

Bastian Schweinsteiger a Bayern Magazinban írt soraiban emlékezett meg a 75. születésnapjára készülő Jupp Heynckesről. 

„Kedves Jupp. Nagyon becsüllek téged, hogy nem csak egy kivételes edzőt, hanem egy csodálatos embert és egy barátot ismerhettem meg a személyedben. Rengeteget tanulhattam tőled. Nyitottságot, csapatszellemet, becsületességet, munkamorált tanítottál nekünk, manapság hiányolom ezeket az értékeket a futballban.”

FC Bayern München: Schweinsteiger schreibt emotionalen Brief an ...

A 35 éves Schweinsteger visszaemlékezett a Bayern történelmének egyik legsikeresebb szezonjának zárópillanataira is.

„A berlini ünnep volt a legjobb, amit átéltem az Bayernnél. Leszerveztünk egy helyet, valamikor te is feltűntél ott. Óriási tapsviharral fogadtunk, majd megláttunk téged a táncparketten. Feledhetetlen! Az a csípőmozgás!”

Bayerns Triple-Trainer : Heynckes: SMS mit Schweinsteiger & Co ...



Basti elmondása szerint ez volt karrierjének talán legszebb éve –  köszönhető ez annak a csapatszellemnek is, ami akkor uralkodott a Bayernnél.

„Sikerült megcsinálnod azt, amire nem sok edző képes: Minden egyes játékost és a komplett csapatot egy csónakba vezényelted, a buszsofőröket, a szertárosokat és az összes többi alkalmazottat is. Nem ismerek senkit, aki valamikor is rosszat mondott volna rólad.”

Jupp Heynckes Within Touching Distance of Greatness with Bayern ...

A triplázós év előtt a Bayern óriási pecchel, drámai körülmények között három sorozatban is a második helyen végzett. Ráadásul a müncheni BL-fináléban Schweinsteiger elhibázott büntetője után Drogba találata jelentette a vereséget a bajorok számára.

„A beszélgetéseink nagy segítséget nyújtottak abban, hogy feldolgozzam ezt az egészet. Természetesen neked is fájt ez a tragikus Finale dahoam, de Te ebben is felismerted a lehetőséget. Ahogyan a Wembley-ig vezették minket, az csodálatra méltó volt.”

Schweinsteiger: „Ich bin mein größter Kritiker“ - FOCUS Online


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top