Bundesliga

Eldőlt: Május 15-én folytatódik a Bundesliga!



A német kancellár és a miniszterelnökök szerdán délután áldásukat adták a Bundesliga zártkapus folytatására, a DFL pedig már informálta is a Bundesliga első és másodosztályú csapatait, hogy május 15-én pénteken, a 26. játéknappal folytatódik a bajnokság – a BILD felkeresésére a Német Labdarúgó-liga ezt még aznap meg is erősítette!

Angela Merkel és a miniszterek sokáig diskuráltak a német labdarúgásról, tovább, mint az iskolák vagy az óvodák újranyitásáról. Bajorország miniszterelnöke, Markus Söder szerint ez felelőtlen döntés – hivatkozva a Salomon Kalou által, a Hertha öltözőjéből közvetített eseményekről, amelyen pár berlini játékos láthatóan semmibe veszi a biztonsági óvintézkedéseket – nem tartották be az egymás közötti távolságot, kézfogással, pacsikkal üdvözölték egymást, emellett pedig Kalou a koronavírusról énekelt és a bérjegyzékét mutogatva panaszkodott a fizetésének csökkentéséről.

Bundesliga | official website

Az eredeti menetrend szerint a Düsseldorf – Paderborn mérkőzéssel térhet vissza a foci az európai és a világ véráramába, de a részletekről és a pontos lebonyolításról csütörtökön fognak dönteni. A brémai és a rajna-vidéki tartomány egyelőre blokkolná az elkövetkezendő két hetet, ugyanis szerintük a Werder és a Mainz nem elég fitt, és mindkét csapatnak a kiesés elleni küzdelemben kell részt vennie Miniszterelnökeik hiányzó esélyegyenlőségről beszélnek, ettől függetlenül vélhetően nekik is pályára kell majd lépniük a jövő hétvégén.

A Bayern München a következő fordulóban az Union Berlin otthonába fog látogatni. Rummenigge a Skynak elmondta, hogy a Rekordbajnok és a szűk személyzet egy hétig önkéntes karanténba vonul Münchenben, és csak az edzések miatt fogják a hotelt elhagyni.

Eldőlt: Május 15-én folytatódik a Bundesliga!
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top