Interjúk és nyilatkozatok

Goretzka nagyon örülne Sanénak – „Ötödikes korom óta ismerem őt”Leon Goretzka a Welt am Sonntagnak adott interjújában elmondta, hogy miért örülne annak, ha Leroy Sané a csapattársa lenne a Bayernnél. Rajta kívül üzent a nyáron érkező Alexander Nübelnek is.

„Nem titok, hogy szívesen játszanék együt Leroy-jal. Nagyon jól megértjük egymást. A barátságunk nem kizárólag a foci által jött létre, ötödikes korom óta ismerem őt. Az ismerettségünk ezáltal más szinten van, mintha csak a futball által ismernénk egymást.”

Leroy Sané (l.) und Leon Goretzka im April 2016 im Trikot der Schalker. Nach der Saison ging Sané nach Manchester

Sané és Goretzka egykoron a Schalkéban, azóta pedig a válogatottban is egy csapatban fociznak. Elmondta, hogy miért adna újabb lökést Leroy a Rekordbajnok számára.

„Tanúsíthatom, hogy Leroy topkarakterrel rendelkezik, és az is biztos, hogy ő egy nagyon különleges karakter. Egy olyan típus, akit a legfontosabb mérkőzéseken magad mellett akarsz tudni. Egyes szituációkban nem ismer félelmet, sőt, készen áll teljesíteni. Leroy fejében nagyon előkelő helyen áll, hogy eredményes focit játsszon és címeket nyerjen. Amit sokan elfelednek, hogy ő már nem ugyanaz a srác, aki 19 évesen volt. Pár dologban nálam is előrébb tart: Apa lett, célba vette külföldöt. Ezáltal is érettebb lett.”
Leroy érkezése esetén újabb ex-gelsenkircheni lesz a Bayern játékosa: Nyáron Alexander Nübel érkezése is biztos, a Schalke kapusa viszont a sok kritika mellett úgy tűnik, hogy a helyét is elveszítette jelenlegi csapatában.

Schalke 04: Darum wird Nübel weniger beschimpft als damals Neuer ...

„Egy ilyen szituáció által a karaktered is formálódhat. Az én esetemben akkoriban nem éreztem annyira drámainak, mert mindig az a kérdés, hogy ki fogalmazza meg a kritikát és honnan érkezik.”

A Bayern középpályása üzent Alexandernek is.

„Alexet jól ismerem és természetesen kívánom neki, hogy a szezont játsszhassa le a Schalkéban, ahogyan akkoriban én is tehettem. Szerencsémre mi akkor egy sikeres szezon után bajnoki másodikként végezhettünk. Alexnek fontos tudnia, hogy Münchenben nagyon örülünk neki, ezt mondtam neki is. Minőséget hoz a keretünkbe.”Goretzka nagyon örülne Sanénak – „Ötödikes korom óta ismerem őt”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top