Bundesliga

„Elégedett vagyok az eredménnyel, de a Frankfurt ellen…” | Reakciók: Union 0-2 Bayern



Az Union Berlin otthonában aratott 2-0-ás visszatérő-győzelemről Flick, Neuer és Müller is nyilatkozott.

🔴 Hansi Flick: Ez egy megérdemelt munkásgyőzelem volt. Nehezen lendültünk bele, de gratulálnom kell a csapatomnak a 90 percben mutatott játékért. Biztosan hallották, amikor mondtuk, hogy „Emberek, kapott gól nélkül kell játszanunk”. Ezért végül elégedett is vagyok az eredménnyel, de minden játékos képes arra, hogy még jobban végezze a dolgát. A következő, Frankfurt elleni meccsen ezt szeretnénk is viszontlátni a pályán.

▪ Lewandowskiról: Lewy nagyon jó benyomást keltett. Teljesen fitt állapotban van, de nem hoztuk őt gyakrabban játékba. Ez egy olyan dolog, amiben fejlődnünk kell. De általánosságban véve igaz ez a támadójátékunkra is. Még nyolc játéknapja van, hogy megdöntse Gerd Müller rekordját. Nem lesz egyszerű, de megvan benne a kvalitás – ha valakinek sikerülhet, akkor neki igen.

Kép

🔴 Manuel Neuer: Örülünk, hogy domináltuk a meccset és megérdemelten vihetjük haza a három pontot. Játék szempontjából biztosan megmutathattuk volna a jobbik felünket is, viszont megérdemelten nyertünk. Ezt a stadiont alapesetben más atmoszféra jellemzi – de végsősorban csak rajtunk múlott milyen meccset játszunk, ugyanis ez csak motiváció, hozzáállás és tudatosság kérdése. Természetesen megpróbáljuk a legjobb teljesítményünket nyújtani, keményen dolgozunk és a legjobb oldalunkat akarjuk felmutatni. Új szituációban vagyunk, amit kezelnie kell az embernek. A kilencből egy játéknap lezajlott – még sok minden történhet, és egyik csapatot sem kell leírnunk.

Kép



🔴 Thomas Müller: Azzal a céllal utaztunk Berlinbe, hogy elhozzuk a három pontot és ez sikerült. Pár szemszögből van még hova fejlődnünk – főleg az első 25 percben próbálkoztunk sok hosszú átadással, de végül feljavultunk. A vezetéssel nagyobb biztonságban éreztük magunkat és a szünet előtt tovább kellett volna növelnünk az előnyünket. A játék rendben volt, de biztosan megy jobban is. Egy kicsit izgultunk, mint augusztusban az első játéknap előtt. Az Union és mi is remekül alkalmazkodtunk a körülményekhez – amíg a labda gurul, egyértelmű, hogy a foci áll a középpontban. Természetesen a nézők plusz energiát tudnak nyújtani, de ezt ki kell zárnunk. Négy pont az előnyünk és egy lépéssel közelebb kerültünk a nagy célunk eléréséhez.

Kép

🆚 Marcus Hoffmann, az Union Berlin segédedzője: A játékunkat egy kicsit rá tudtuk erőszakolni a Bayernre, ezért is próbáltak meg hosszú labdákkal operálni. Sok párharcba mentünk bele, mindig megtörtük a ritmust. Talán ez nem mindig mutatott szépen, de a játékunk szempontjából fontosnak bizonyult. Nekünk is megvoltak a lehetőségeink.

🆚 Neven Subotic, az Union védője: Teljesen mások a körülmények, sok dolog hiányzott – ami a foglalkozásunkat kivételessé teszi, azok a nézők, és észleltük a hiányukat. De a mi feladatunk az, hogy focizzunk és ebben a sorozatban teljesítsünk. Ez megvan bennünk, ma láthattuk. Remélem, hogy a szurkolók számára izgalmas meccs volt otthon. Mindenesetre nagyon jó érzés volt a pályán lenni.

„Elégedett vagyok az eredménnyel, de a Frankfurt ellen…” | Reakciók: Union 0-2 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top