Bundesliga

Nehézkesen, de három ponttal tértünk vissza | Összefoglaló: Union 0-2 Bayern



A koronavírus miatt kialakult fociszünet utáni első találkozóját játszotta a Bayern München, az ellenfél pedig az Union Berlin volt – idegenben. Mutatjuk, mi történt a találkozón…

Hansi Flick a rendelkezésére álló játékosokból a lehető legerősebb kezdőt rakta össze. Manuel Neuer viselte a csapatkapitányi karszalagot, a védelemben Davies, Alaba, Boateng és Pavard kezdett, a középpályát a KimmichGoretzkaThiago trió alkotta, elől pedig a járvány kirobbanásáig nagyszerű formában focizó Thomas Müller és Robert Lewandowski mellett Serge Gnabry kapott helyet.

A mérkőzésről

A kinézetre edzőmeccs stílusú találkozó első perceit a hazaiak kezdték jobban. Sokszor csenték el a labdát a bajoroktól, az ötödik és a hetedik percben pedig kétszer is kapura lőttek: előbbit, Bütler próbálkozását Neuernak kellett védenie. A szívós Union sokáig helyzetig se engedte a Bayernt, azonban a 17. percben megtört a jég: Leon Goretzka csúsztatta át Serge Gnabrynak a labdát, aki Müllerig centerezett ugyancsak fejjel, a német csatár pedig bepofozta a játékszert. A lesgyanús szituációt Bastian Dankert megnézette a VAR-szobában ülő segítőivel, akik a bíró fülére szóltak, majd az érvénytelenítette a találatot.

Szerintetek jól döntött a bírói stáb?

Egy-két behallatszó madárcsicsergés és a folytonos kiabálások közt igen ritkán akadtak csak helyzetek. Az első fél órában mindössze öt próbálkozást tudott felmutatni a két csapat összesen. A 37. percben Alphonso Davies szabálytalankodott, Dinkert játékvezető pedig felmutatta neki az első sárga lapját az idei szezonban. A 39. minutumban Subotic rúgta fel Goretzkát egy szerencsétlen mozdulattal, így büntetőhöz jutott a Bayern. Lewandowski állt a labda mögé, majd be is vágta, így megszerezte huszonhatodik találatát ebben az idényben.

Lewandowski vezető tizije (0-1)

A gól után kicsit megtáltosodott a Bayern, de a négy perces ráadás ellenére csak helyzetecskékig jutottak el a fiúk. Az öltözőbe tehát egygólos vendég vezetésnél vonult be a 22 játékos.

Felállásbeli változtatás nélkül sétáltak ki a pályára a csapatok, majd a bíró sípszója után kezdődött a második félidő. A 49. percben Thomas Müller sarokkal ugratta ki Goretzkát, aki centikkel lőtt csak a kapu mellé. Az 56. percben Pavard fejelhetett egy szöglet után, lökete kevéssel ment a Gikiewicz kapuja mellé.

A Bayern ugyan nem igyekezett bebiztosítani az első játékrészben megszerzett előnyét, viszont erős nyomást gyakorolt az újoncra. Az utolsó húsz percre beállt Kingsley Coman is, aki századik Bundesliga-találkozóját játszotta. Az év végi összefoglalóba sok emlékezetes pillanatot erről a meccsről nem fognak beválogatni, igaz, még Pavard egy góllal megtoldotta a végén az előnyünket, így ért 2-0-ás Bayern-győzelemmel véget az összecsapás.

Pavard fejese (0-2)

Jegyzőkönyv

Következő mérkőzés

A Frankfurt ellen, május 23-án, szombaton, 18 óra 30 perctől.

Nehézkesen, de három ponttal tértünk vissza | Összefoglaló: Union 0-2 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top