Egyéb

Hargreaves megérti Sanét, ha vissza akar térni Németországba, de…Owen Hargreaves, a Bayern egykori, kanadai születésű angol válogatott játékosa az angol Sun lapnak adott nyilatkozatában beszélt Leroy Sané lehetséges átigazolásáról.

„Ha Leroy haza szeretne térni és lehetősége van rá, hogy Németország legnagyobb klubjában játsszon, meg tudom érteni őt. A Bayern München minden német játékos számára egy végzet.”

A 39 éves, sérülékeny exjátékos tudja milyen érzés hazatérni: 2000-ben került fel a Bayern második csapatából a profikhoz, majd 2007-ben a Manchester Unitedhez, onnan pedig 2011-ben a városi rivális City csapához igazolt – ahol 32 évesen az aktív pályafutását is befejezte. A hazatérés kontrájaként Pep Guardiolával példálózott a nagy küzdőszelleméről és szenvedélyéről is híres, 42-szeres válogatott exjátékos.

Leroy Sane must choose between unique boss Pep Guardiola and ...

„Viszont nehéz döntés hátrahagyni a Manchester Cityt, és az a focit, amelyben Pep Guardiola irányítása alatt játszanak. Emlékszem Leroy egyik interjújára, amelyben elmondta, milyen különleges az a sok részlet, amelyre Pep odafigyel. Elmondta, hogy ha a pálya másik szárnyán zajlik a játék, egy-két méterrel odébb kell állnod annál, ahol alapesetben helyezkedsz. Ha egy fiatal játékos azt mondja, hogy egy meghatározott helyen kell állnia és ez eredményes, gondolhatja: „Ezt meg honnan tudta?” Ha valakinek egyszer olyan edzője volt, aki ezt biztosítani tudja, nehéz visszalépni egyet. Ezután nehéz távozni, mert az ember ránéz a következő edzőjére és azt gondolja: „Hol vannak az információk, mester?””Ex-Manchester United and Bayern Munich midfielder Owen Hargreaves ...

A Bayernben 218 mérkőzésen pályára lépő egykori középpályás szerint a váltás mellett szólhat, hogy a bajorok Hansi Flick irányítása alatt egyre látványosabb és eredményesebb focit tudnak játszani.

„Hansi Flick hihetetlen munkát végzett, a csapat kivételes focit játszik. A Bayern München jelenlegi csapata olyan, mint egy fantáziacsapat. Ha Leroy valamikor elhagyja a Cityt, nagyon szűk lesz azoknak a csapatoknak a halmaza, amelybe igazolhat – ott a Bayern, a Barcelona, a Real Madrid vagy a Juventus. Nem hiszem, hogy más klubok megközelítik ezt a szintet.”

Hargreaves megérti Sanét, ha vissza akar térni Németországba, de…
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top