Akadémia

Berekesztették a szezont: Területi bajnok a Bayern U19, az U17-esek harmadikak



A DFB hétfői, rendkívüli ülésén úgy döntöttek, hogy azonnali hatállyal berekesztik az U19-es és az U17-es Bundesligát. A tabella 19-20. fordulójának állása szerint Michael Demichelis/Danny Schwarz csapata dél-német területi bajnok lett, míg a Miroslav Klose által vezetett 17 éven aluliak a Mainz és a Hoffenheim mögött a harmadik helyen végeztek.

A Német Labdarúgó Szövetség május elején kikérte az 53 résztvevő csapat véleményét, ebből 50 klub a szezon végét, egy a folytatást szavazta meg, két egyesület pedig tartózkodott. Ronny Zimmermann, a DFB alelnöke elmondta, hogy a jelenlegi viszonyok nem reálisak a június 30-ig való befejezésre és a begyűjtött vélemények alapján berekesztik a szezont.



Az értékelés során a jelenlegi táblázatokat vették alapul, de mivel nem mindegyik csapat játszott ugyanannyi mérkőzést, az abszolvált meccsek alatt begyűjtött pontok átlaga döntött és ezek alapján hirdették ki a területi bajnokokat.

Az U19-es és U17-es Bundesligában három-három területi különbajnokság, a Nord/Nordost (észak-északkeleti), a West (nyugati) és a Süd/Südwest (dél-délnyugati) létezik, ezeknek a győztesei mérkőznek meg a Bundesliga-címért. Német bajnokot tehát nem, csak területi bajnokokat hirdettek.

Kieső nem lesz, de feljutók lesznek az ifjúsági Bundesligában, tehát a következő idényben 17-18 résztvevősek lesznek a bajnokságok, a szükséges változásokat a menetrendben is megfogják lépni. Ez magában foglalja azt is, hogy a jövőben több kieső csapat lesz, így vissza tudnak majd térni az eredeti, 14 csapatos bajnokságokhoz.

Der DFB-Bundestag hat am Montag entschieden, dass die U19- und U17-Bundesligen abgebrochen werden.

Berekesztették a szezont: Területi bajnok a Bayern U19, az U17-esek harmadikak
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top