Bundesliga

„Nagyon kiegyenlített volt; A meccs előtt figyelmeztettek arra, hogy…” – Reakciók: BVB 0-1 FCBA Dortmundban aratott 1-0-ás győzelmet követő reakciók.

🔴 Hansi Flick, a meccsről és a bajnokságról: Nem vagyok olyan ember, aki ennyire a távolba tekint. Ma győzni akartunk, hogy egy nagy lépést tegyünk előre, és ezt megtettük, ezért nagyon elégedett is vagyok a csapat teljesítményével. Nagyon koncentráltak, zártak, éberek és a későbbiekben bátrak is voltunk, ami miatt nagyon örülök. Mindig nagyon fontos számomra, hogy magas kvalitással játsszunk – edzésen és a meccsen is egyaránt.

▪ Kimmich fejlődéséről és leendő kapitányszerepéről: A hatos pozícióban jól be tudja vetni a képességeit. Jól beszél a pályán, de az a stílus, ahogyan ezt betölti, az az akcentus, amit előad, az nagyszerűvé teszi őt. Ami a jövőt illeti, meglátjuk. Ő egy olyan játékos, akivel az edző mindig elégedett lehet, mert mindig száz százalékot nyújt. Ez egyszerűen csak nagyszerű.

Flick: „Sieben Punkte Vorsprung - das ist ein schönes Gefühl“

🔴 Joshua Kimmich, a meccsről: Nagyon kiegyenlített volt. Az első félidőben sok egyszerű hibát vétettünk, meglepő volt, hogy a Dortmund mennyire bátran lépett pályára. Megpróbáltunk nyomást gyakorolni, de nyugodtak maradtak, hátul is kijátszottak bennünket. A múltban ez nem mindig volt így, remekül csinálták. Talán az is előnyükre vált, hogy nem voltak ott a szurkolóik, így valamelyest nyugodtabban játszhattak. A Dortmund különösen jó focistákkal rendelkezik, egyes szituációkban nyugodtabbak maradtak, ekkor látja az ember igazán a kvalitásaikat.

▪ A góljáról: Elég spontánul történt. Nem igazán láttam, de a meccs előtt az edzői stáb figyelmeztetett arra, hogy Bürki mindig elég magasan áll kinn a kapujából. Főleg ilyen szituban gondol az ember arra, hogy alányúljon a labdának. A hétvégén háromszor próbálkoztam, de nem volt eredménye. Most másképp próbáltam meg és szerencsére sikerült.

▪ A lefújást követő intenzív ünepléséről: Személy szerint nagyon örültem. Amikor körülnéztem, nem vált azonnal világossá, hogy mindenki tisztában van-e azzal, hogy milyen fontos volt ez a három pont. Nagyon fontos volt ez a győzelem, a Dortmund számára pedig mentálisan elég nehéz lesz rajtunk maradnia. Természetesen a következő meccseken meg kell erősítenünk a pozíciónkat, de aki látta a meccset, az azt is látta, hogy nagyon intenzív volt és keményen meg kellett dolgoznunk a három pontért.

▪ A majdnem 14 km-es futóteljesítményéről: Egy ilyen meccs előtt senkinek nem kell motiválnia, az ember csak fut magától. A rajongók támogatásával is jól ment.
🔴 Manuel Neuer, a meccsről: Természetesen ez egy nagyon fontos meccs volt számunkra. Ha az ember a tabellától függetlenül Dortmundban játszik, az utolsó hajszáláig motivált lesz, szurkolók nélkül is. Azt hiszem, hogy ez észlelhető volt rajtunk. A második félidőben volt egy pár szituáció, amelyben a dortmundiak ott voltak a veszélyes zónánkban. Pár helyzetet nem dolgoztunk ki jól, az 1-0-ás eredmény mindig veszélyes.

Joshua Kimmich hails 'brutally important' win as Bayern Munich ...

🆚 Lucian Favre, a BVB edzője: Azt hiszem, hogy ez egy nagyon jó 90 perc volt a részünkről. Az első félórában jók voltunk, majd túl mélyen helyezkedtünk. A második félidő is jó volt, megvoltak a lehetőségeink, de az utolsó és utolsóelőtti passzok nem stimmeltek vagy hiányoztak. Győzhettünk volna, de megérdemeltünk volna legalább egy döntetlent. A bajnoki versenyfutás nagyon nehéz lesz a hét pont hátránnyal és hat hátralévő mérkőzéssel.

🆚 Mats Hummels, a BVB játékosa: Tisztességes meccset játszottunk, de hiányzott valami. Megvoltak a lehetőségeink, de nem voltak elég nagy, 100 százalékos helyzeteink, mondjuk sokra a mi kapunk előtt sem emlékszem. Az ilyen meccseken néha az olyan zseniális pillanatok döntenek, mint Kimmich gólja. Most minden a bajorokon múlik. Hét pont hátrányban vagyunk és csak a saját meccseinket nyerhetjük meg. Reménykednünk kell, hogy a hat meccs alatt háromszor botlani fognak, miközben nekünk az összes meccsünket meg kell nyernünk.

🆚 Emre Can: Nem játszottunk rossz meccset – nagyon nyíltsisakos volt, de a pálya utolsó negyedében hiányzott a következetesség. Nem játszottuk meg tisztán az utolsó passzokat, ezért kaptunk ki. Volt pár lehetőségünk, be is találhattunk volna, de nem sikerült. Egy másik napon talán lőhettünk volna 1-2 gólt. Azt hiszem jó mentalitásunk volt, meg akartuk nyerni a mérkőzést. De reálisnak kell lennünk. A Bayernnek hét pont előnye van, és ha nem történik semmi, akkor sajnos bajnokok lesznek.

„Nagyon kiegyenlített volt; A meccs előtt figyelmeztettek arra, hogy…” – Reakciók: BVB 0-1 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top